Servisçiler eylem yaptı

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) korsan servisçilik yapanlara göz yumduğunu öne süren Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri Tekirdağ Büyükşeh

GÜNDEM 15.10.2015 16:33:00 0
Servisçiler eylem yaptı

Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde servis taşımacılığı yapan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı UKOME'nin  kendilerine tanınan hakları korsanlara tanıdığını ve mağdur olduklarını belirterek tepki gösterdi. Dernek üyeleri, 60 araçlık konvoyla Çorlu'daki üyelerle de buluşarak konvoy halinde Tekirdağ'a gitti.

ŞEHİR TURU ATTILAR
Servis araçlarının önünde 'Korsana Hayır, Uzatmaya Hayır' afişi asan üyeler, Tekirdağ'da şehir turu attıktan sonra araçları sahile park edip Büyükşehir Belediyesi önüne geldiler.
Burada grup adına basın açıklamasını Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri yaptı.

Hak ve hukuklarını aradıklarını belirten Tanyeri, "Bizler 2013 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren servisçi arkadaşlarımızın haklarını, hukuklarını kanuni çerçeveler içerisinde korumaya çalışan, vatanına milletine bağlı Türkiye’nin 7 bölgesini kapsayan çalışma arkadaşlarımızla yola çıkmış sivil toplum kuruluşuyuz. Bizler Tekirdağ personel taşımacıları olarak kanun dışı bir şey istemiyoruz. Bizlerin isteği plaka tehdidi ve korsan araçların biran önce önüne geçilmesidir.Servisçiler olarak bugün olduğu gibi her zaman tek yumruk ve tek yürek olmaya devam edip,haklarımızı korumak ve evimize bir parça ekmek götürmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim kurum ve kuruluşlarla her hangi bir alıp veremediğimiz kesinlikle yok. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz ve hakkımızı arıyoruz.

Büyükşehir Belediyesinin  plaka tahdit konusunu bizim lehimize gerçekleştirerek mağduriyetimizi gidermesini ve korsan araçlara da acilen gereğini yapmasını istiyoruz.”dedi.
Dernek üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından olayız şekilde ayrıldı.
Haber/Seyit SÜREN