Mehteran takımı için 1.70'lik memur aranıyor

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla kurulan Roman mehter takımının ardından bu kez de memurlardan mehter takımı kuruluyor. Valilikten resmi kurumlara gönderilen yazıda, mehter takımında görev almak i

GÜNDEM 15.10.2015 15:53:00 0
Mehteran takımı için 1.70

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçen Nisan ayında Romanlardan mehter takımı kurdu. Edirne Valiliği Roman mehter takımı kısa sürede yürüyüş ile nota eğitimi alarak valiliğin açılış ve resmi programlarında boy gösterirken, Vali Şahin bu kez memurlardan mehter takımı kurulması talimatını verdi.
Resmi kurumlara gönderilen yazıda, gönüllü olacak erkek memurların mehter takımında hanende veya sazende olarak görev yapacağı belirtildi. En az 1.70 boyunda olma şartı konulan mehter takımı için provaların mesai saatleri içerisinde yapılarak, valilikçe gerekli tedbirlerin alınacağı da kaydedildi.
YAZIDA NELER VAR
Resmi kurumlara gönderilen yazıda, Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yaptığı hatırlatıldı ve şöyle denildi: "Osmanlı mimarisinin etkileyici örneklerinin bol miktarda görüldüğü, tarihi ve kültürel dokusu ile hayran kalınacak biçimde müze kent tanımlamasını fazlasıyla hak eden bir zenginliğe sahip şehrimizde, Edirne Valiliğimizin bünyesinde ’Mehter Takımı’ kurulması planlanmaktadır. Kurulacak ’Mehter Takımı’nda hanende veya sazende olarak görev almak isteyen, erkek en az 1.70 boyunda, yapılacak yurtiçi ve yurt dışı konser programları için yurt dışı çıkış engeli ile seyahat engeli olmayan gönüllü ve istekli personelin bilgilerin aşağıdaki tabloya doldurularak Müdürlüğümüz Özel Büro birimine gönderilmesini ve yazımızın okul / kurumunuzdaki tüm erkek personele imza karşılığı duyurulmasını önemli rica ederim."