Yakışmadı Çerkezköy

Neredeyse tüm derbi maçlar sonrası kazanan takım taraftarlarının hınca hınç doldurduğu ve sevinç gösterileri yaptığı Çerkezköy Belediye Meydanı, A Milli Takımımızın tarihinde 4. kez Avrupa

GÜNDEM 14.10.2015 17:52:00 0
Yakışmadı Çerkezköy

Türkiye’nin 81 ilinden insanların bir arada yaşadığı Çerkezköy’de, vatandaşların en büyük tutkularından biri de futbol. Öyle ki hemen her derbi maçı sonrasında kazanan takım taraftarları ilçede araçlarıyla konvoylar düzenleyip, Çerkezköy Belediye Meydanı’nı adeta şölen yerine çevirir. Fakat, aynı görsel şölen, aynı duyarlılık, A Milli Takımımızın önceki gün ülkemize yaşattığı tarihi zafer sonrasında gösterilmedi. 92 yıllık tarihi boyunca 3 kez Avrupa Şampiyonalarına katılabilen A Milli Takım, önceki gün elde ettiği İzlanda zaferi sonrasında 4’üncü kez şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Derbi maçlar sonrasında dolup taşan Çerkezköy Belediye Meydanı ise bu kez boş kaldı.

SAHAYA SİYAH BANT TAKARAK ÇIKTILAR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında sahasında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle 'en iyi 3.' olan milli takım, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı. Türk Milli Takımı oyuncuları Ankara'da yaşanan terör olayı nedeniyle sahaya siyah bant takarak çıktılar. Maç öncesi İzlandalı oyuncularla birlikte terörü protesto ederek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ay yıldızlı taraftarlar da maç öncesi teröre karşı tepki göstererek "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" diyerek tezahürat yaptılar.

92 YILDA 3 KEZ KATILABİLDİK

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası finallerinde 4. kez mücadele etme hakkı kazandı. Türk Milli Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası ile birlikte, 92 yıllık tarihinde 4. kez finallerde yer alacak. Türkiye, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek daha önce 3 kez finallerde boy gösterdi, 1996 ve 2008'de Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde sahaya çıktı.

2008'DE AVRUPA 3’ÜNCÜSÜ OLMUŞTUK

1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti. Ay yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza attı. Yarı finale kadar yükselen ve bu turda Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesini elde etti.

ALMANYA’DAKİ TÜRKLER SOKAKLARI DOLDURDU

Türkiye'nin İzlandayı yenip Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesi Almanya'da yaşayan Türkleri sokağa döktü. Türklerin en yoğun olduğu bölgelerden Köln'de, maçı televizyondan izleyen futbolseverler, galibiyet sonrası gerek araçlarıyla gerekse sevinç çığlıkları ile sokakları doldurarak büyük sevinç yaşadı. Ellerinde Türk bayrakları ve Türkiye kaşkolları alan taraftarlar kent merkezine adeta akın etti. Rudolfplatz ile Friesenplatz arasındaki ana caddeyi trafiğe kapatan taraftarlar hep bir ağızdan galibiyet şarkıları söyledi.

Marmara Haber