Altın fiyatları çıldırdı

Kurban Bayramı sonrası yükselişe geçen altın fiyatlarının altın bozduran vatandaşlara yaradığını ve kendi satışlarının durduğunu belirten kuyumcular altın fiyatlarının son 10 yılın en

GÜNDEM 14.10.2015 17:47:00 0
Altın fiyatları çıldırdı

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Demir, altının yükselişini sürdürdüğünü belirterek, "Tüketicinin genellikle  her zaman korunaklı, güvenli liman olarak gördüğü altının son yıllarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle altın fiyatlarının yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altındaki yükseliş Kurban Bayramı sonrasında yaşanmaya başladı. Bir ara az miktarda düşüş olduysa da sonra yine yükselmeye başladı.Son bir haftadan bu yana da kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi.Altın fiyatların yükselmesi  elinde altını olan ve bir yerlere yatırım yapacak olan insanlar için altın bozdurmak büyük bir fırsat oldu. Bayram sonrası altındaki artış 3 ile 7 lira arasında oldu" dedi 

ALTIN BOZDURMAK İÇİN KUYUMCULARA AKIN VAR

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Uğur Akça, son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın  ettiğini belirterek, "Fiyatların yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi. Altın alan az, ama altın bozduran çok. Bayram sonrasındaki altındaki bu artış nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin zamanında yatırım için aldıkları altınların bir kısmını ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurduğu görüşündeyim” dedi.

 

BU YÜKSELİŞ GEÇİCİ NORMALE DÖNECEKTİR

Burak Kuyumculuk-2 Mazağa Müdürü Nurettin Yılmaz ise,  “Kurban Bayramı sonrasında altında yaşanan yükseliş bence son aylarda ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan kaynaklanmış olabileceği görüşündeyim. Vatandaşlarımız bu konuda panik yapmasın. Daha fazla yükseleceğini tahmin etmiyorum.Ama yükselse de birkaç lira daha yükselir oda ne zaman olur bilemem. Tüketici her zaman altını güvenli bir liman ve tasarruf aracı olarak görüyor. Bu nedenle  altının tasarruf aracı olarak görülmesi ve  yükselişe geçtiğinde de her zaman eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Bu günde bizlerin satışları oldukça düştü,. Ancak  altın bozduranların sayısı arttı. Bence bu yine geçici bir yükseliştir. Vatandaşımızın panik yapmasına da gerek yok.  Eğer ihtiyacı olan varsa elbette bu yükseliş karşısında satarak kar etmiş olacağı gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak. Ama ihtiyacı olmayanlara da tavsiyem altınlarını kesinlikle satmasınlar” dedi.

ALTIN FİYATLARI

Bayram sonrası yükselen altında fiyatlar şöyle seyrediyor.Altının gramı satış 105-108 lira, alış ise 96-97 lira. Çeyrek altın satışı 180-182 lira, alış ise 174-175 lira. Yarım altın satış 360-364 lira, alış 350 lira. Tam altın satış 720-728 lira alış ise 710 lira.

Haber/Seyit SÜREN