Cumhuriyet Meydanı genişletiliyor

Çerkezköy Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nın daha düzenli,modern ve refah bir duruma gelmesi için genişletme çalışması başlattı. Çalışmaların yaklaşık 1 ay süreceği ö

GÜNDEM 14.10.2015 15:11:00 0
Cumhuriyet Meydanı genişletiliyor

Cumhuriyet Meydanı'nın Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri modernizasyon çalışması başlattı. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla meydan genişletilecek.

TAKSİ DURAĞI KALKACAK
Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, sanayi kenti olan Çerkezköy'de nüfusun her geçen gün artığını belirterek, "Hızla artan nüfus karşısında ilçemizin en yoğun yaşam bölgelerinden biri olan Cumhuriyet Meydanında vatandaşların daha rahat gezmesini sağlamak ve kent merkezine düzenleme çeki düzen verilmesi için genişletme çalışmaları başlatıldı. Şu anda ikinci el oto satışı yapılan kısımda belediyemize ait olan yerden yola kadar olan kısımda yaklaşık yer yer 5 ile 9 metre bir genişleme olacak. Mevcut taksi durağı da bulunduğu yerden kaldırılarak yeni başlatılan genişletme çalışmalarının olduğu yere konulacak. Buradaki çalışma sonrasında Atatürk Anıtı çevresindeki bölümlerde de çalışmalar yapılacak." dediler.
AĞAÇLAR DİKİLECEK
Yetkililer, "Sonra yaya kaldırımları yeniden düzenlenecek ve yaya kaldırımların yaya geçişini engellemeyecek yerlere de ağaçlar dikilecek. Cumhuriyet Meydanı  genişletilmesi çalışmaları sonunda da meydan çevresindeki tüm ağaçlara ışıklar takılacak ve geceleri ışıkların çoğalmasıyla birlikte meydan daha ışıl ışıl olacak ve güzel bir görüntü kazandırılacak. Cumhuriyet Meydanın genişletilmesiyle de burada gerçekleştirilen milli bayramlarımızda sıkışıklıkta yaşanmayacak.”
Haber/Seyit SÜREN