Kitap fuarının en küçük yazarı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Edirne 3. Kitap Fuarı'nın en küçük yazarı 13 yaşındaki Irmak Zümer Tolunay oldu. 'Yalnızlık Üç Hece' adlı şiir kitabın y

GÜNDEM 14.10.2015 14:34:00 0
Kitap fuarının en küçük yazarı

Edirneli genç şair kısa bir süre önce piyasaya sunduğu ‘Yalnızlık Üç Hece’ adlı şiir kitabıyla, Edirne 3. Kitap Fuarı’nda yer aldı. İlk kitabında yalnızlık ve aşk temalarını kullanan Tolunay, yaşı küçük olmasına rağmen yazdığı şiirlerle dikkat çekti.

Fuarda okuyucular ile bir araya gelme fırsatı yakaladığını ifade eden Tolunay, “İlk yazdığım kitapla, ilk defa bir kitap fuarında yer alıyorum. Bu benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Örnek aldığım yazarlarla kitaplarım aynı stantlarda yer alıyor. İnsanlar gelip kitaplarımı inceliyor. Kitabı benim yazdığımı öğrenince çok şaşırıyorlar. Kitap fuarıyla, kitabımı tanıtma imkânı buldum. Gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için büyük bir hassasiyet gösteren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum.” dedi.
NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ KAZANAN İLK TÜRK KADIN OLMAK İSTİYOR
Yazdıklarıyla insanlara ve insanlığa bir şeyler katmak istediğini ifade eden Tolunay, “Ailemin yazdığım şiirleri beğenmesiyle birlikte kendime olan özgüvenim daha da arttı. Gittikçe daha da iyi şiirler, hikayeler yazmaya başladım. Şimdi bir şiir kitabım var. Roman yazmak için çalışmalarıma başladım. Yaşadığım hayatta gelip geçici olmak istemiyorum. Yazdıklarımla ölümsüzleşmek, Türk kadın yazarların da ne kadar başarılı olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyorum. En büyük hedefim ise, Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan ilk Türk kadın yazar olmak” diye konuştu.