Bir çuval ekmekle umuda yolculuk

Edirne'de polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçan ve iki otomobile çarparak duran 14 kişilik minibüsün içine balık istifi bindirilmiş yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen aralarında kadın, bebek

GÜNDEM 14.10.2015 14:24:00 0
Bir çuval ekmekle umuda yolculuk

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Dilaverbey Mahallesi’nde devriye görevi sırada 45 SC 1849 plakalı bir minibüsten şüphelendi. İçerisinde kaçakların olduğu minibüsün sürücüsü, polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayıp paniğe kapılarak kaçmaya çalıştı. Ters şeride geçerek kaçmayı sürdüren minibüs ve polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. 

Polisten kaçmak isteyen minibüs sürücüsü, mahalle aralarında park halinde bulunan iki otomobilde çarptı. Polis ekiplerince çevresi sarılan 52 yaşındaki H.A.’nın kullandığı minibüs durduruldu. H.A. gözaltına alınırken, 14 kişilik minibüs içerisinde aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu 12'si kadın 40 Suriyeli sığınmacı çıktı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde araçtan indirilerek kimlik tespiti yapılan sığınmacıların yanlarında 1 çuval ekmek taşıdığı ve Bulgaristan’a gitmek için İstanbul’dan yola çıktıkları belirlendi. Suriyeli sığınmacılar işlemleri için Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilirken, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.