1 santimle hayatta kaldı

Edirne'de arkadaşıyla birlikte komşularının camına taş attığı için 36 yaşındaki Mehmet Hisar tarafından tabancayla vurulan 13 yaşındaki U.C., hayati tehlikeyi atlattı.

GÜNDEM 14.10.2015 14:20:00 0
1 santimle hayatta kaldı

Kurşunun U.C.'nin karaciğerini parçaladığı ve kalbinin 1 santim altından çıktığı tespit edildi. Anne Nevcihan C., "Allah oğlumu bana bağışladı, kurşun 1 santim yukarı çıksa oğlum kalbinden vurulup ölecekti" dedi. Olayın ardından ifadeleri alınan U.C.'nin arkadaşları, olay gecesi kendi aralarında 'zilli baba' diye tabir edilen camlara taş atma ve zillere basarak kaçma oyununu oynadıklarını anlattı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Yeniimaret Mahallesi'nde anne ve kız kardeşiyle birlikte oturan İstiklal Ortaokulu öğrencisi U.C., geçen Perşembe akşamı, mahalleden 4 arkadaşıyla buluştu. Arkadaşları komşularının zillerine basarak, camlarına taş attı. Ev sahiplerinden biri çıkıp çocuklara bardak fırlattı. Bu sırada aynı mahallede oturan Mehmet Hisar, belinden tabancayı çıkarıp kaçan çocukların ardından bir el ateş etti. Kurşun çocuklardan U.C.'ye isabet etti. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan U.C., 4 günlük tedavisinin ardından normal odaya çıkarıldı.
OĞLUM ŞANS ESERİ YAŞIYOR

Oğlunun şans eseri yaşadığını belirten anne Nevcihan C., "Verilmiş sadakamız varmış, ben asgari ücretle çalışarak evlatlarına bakmaya çalışan bir anneyim. Onların gözlerinin içine bakıyorum böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Bir cam için bir cana kıyılır mı? Ya oğlum ölseydi. Bir santim daha yukarı çıksa oğlum ölecekti."dedi.
KAFAMA SİLAH DAYADI
Hastanede tedavisi süren U.C. olayı anlattı. Olay gecesi arkadaşlarının yanına gittiğini ancak camlara taş atmadığını söyleyen U.C., "Arkadaşlarımla geziyordum. Onlar her gece zillere basıp, camlara taş atıyorlarmış. Onlar uzaktan taş atarken, ben oturup telefonla ilgileniyordum.

Bir süre sonra çığrından çıkarmaya başladılar. Daha sonra onlara "artık gidelim" dedim. Karanlıktan çıkan ve yüzünü görmediğim biri silah çekti. Koşarken silah sesi duydum, ağzımdan kan gelip düştüm. Ondan "bana yardım et" diye yardım istedim. Kafama silah dayayıp ayaklarıyla ellerime bastı. Sonra bayıldım gerisini hatırlamıyorum" dedi
ZİLLİ BABA

Olayın ardından ifadesi alınan U.C.'nin yaşları 10 ile 13 arasında arkadaşları, olay gecesi kendi aralarında "zilli baba" diye tabir edilen camlara taş atma ve zillere basarak kaçma oyununu oynadıklarını anlattı. Çocuklar, "Birlikte buluşup külliye yanında bulunan parka geldik. Parkın karşısındaki evde bulunan bir erkek şahıs ile dalga geçerek kızdırdık. Kendi aramızda "zilli baba" diye tabir edilen oyunu oynadık. Camına taş attığımız kişiden özür dilemek için geri geldiğimde bize cam bardak fırlattı. Yolun karşı tarafından gelen bir kişi bize "burada ne arıyorsunuz lan" diyerek belinden çıkarttığı tabanca ile bir el ateş etti. Koşarak kaçtıkl ancak U.C.'nin gelmediğini fark ettik. Sonradan vurulduğunu öğrendik" dedi.