Tabletleri teslim etti

Fatih Projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesinde öğrencilere tablet bilgisayarlarını teslim etti.

GÜNDEM 13.10.2015 18:38:00 0
Tabletleri teslim etti

 Kaymakam Kubilay, tüm okullarda tablet dağıtımının devam ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar toplamda 870 adet öğrenci tableti ve 170 adet öğretmen tableti dağıtılmıştır. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde yani ikinci faz kapsamında da 766 öğrenci tableti ve 53 öğretmen tableti dağıtılacaktır.” dedi.

ÖĞRENCİLER TABLETLERİNİ ALDILAR

Fatih Projesi kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesine düzenlenen tablet teslim programına katılan Kapaklı Kaymakamı Metin Kubilay, ilk olarak
ziyaretçi defterini imzaladı ve nöbetçi öğrencilerle sohbet etti.
Ardından Kubilay ve beraberindeki Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri , Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün birlikte sınıfları dolaştı. Burada Kubilay, öğrencilere tabletlerini teslim etti.
BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY
Gelişen teknoloji ile beraber bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu belirten Kubilay, "Bu teknolojiyi orantılı, dengeli kullanmak, başarının artırılması için kullanmak gerekir. Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Bu teknolojik yenilik ile başarınızın perçinleneceğine inanıyorum.” dedi.
Fatih Projesi hakkında bilgi veren Kubilay, “Fatih Projesinin birinci bileşeni olan donanım altyapısının iyileştirilmesi bileşeni kapsamında 1. faz. ve 2. faz kapsamında 951 adet akıllı tahta kurulmuş olup ilçemizdeki tüm okullarda artık akıllı tahta kullanılmaktadır. Donanım olarak da 35 adet okula A3 ve A4 yazıcı gönderilmiştir. Akıllı tahtaların alt yapı işlemlerinde 4 okulumuzun alt yapısı bitmiş olup diğer okullarımızın alt yapı çalışmaları devam etmektedir.” dedi
DAĞITIMLAR SÜRÜYOR
Tüm okullarda tablet dağıtımının sürdüğünü belirten Kaymakam Kubilay,  “Şimdiye kadar toplamda 870 adet öğrenci tableti ve 170 adet öğretmen tableti dağıtılmıştır. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde yani 2. faz kapsamında da 766 öğrenci tableti ve 53 öğretmen tableti dağıtılacaktır.” dedi.