Eylem kararı aldılar

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararlarını protesto etmek için 15 E

GÜNDEM 13.10.2015 18:29:00 0
Eylem kararı aldılar

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, “UKOME’nin bu güne kadar servisçiler ile ilgili aldığı yanlış kararların düzeltilmesi için defalarca Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yönetim olarak giderek düzeltilmesini istedik.Ancak haklı olduğumuz davamızda bir muhatap bulamadık.Ekmeğini yasalara göre hukuk çerçevesinde kazanmaya çalışan servisçilerin hakları ellerinden alınarak mağdur duruma düşürülmesi ve korsan çalışanlara hak tanınması bizleri eylem yapmaya mecbur bıraktı.”dedi.

EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ
Tanyeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Servisçiler olarak biz hiçbir şekilde her hangi bir siyasi oluşum içinde olmadık ve değiliz de. Biz servisçiler olarak  yalnızca ekmeğimizin peşinde olan kişileriz ve hakkımızı arıyoruz. Hakkımızı alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek isteğimiz belirttiğim gibi UKOME’nin bu güne kadar servisçilerle ilgili almış olduğu yanlış kararlardan dönmesi ve bizlere tanınan hak ve hukukumuz doğrultusunda karar almasıdır."dedi.
15 Ekim sonrası UKOME'nin servisçilerle ilgili aldığı karardan dönmemesi durumunda kontak kapatacaklarını belirten Tanyeri, “Tekirdağ’da yapacağımız ‘ekmeğimize sahip çıkıyoruz’ eylemi sonunda UKOME’ye 10 gün süre tanıyacağız. Eğer bu süre içerisinde UKOME bizlerle ilgili almış olduğu kararlardan vazgeçmezse tüm servisçiler olarak kontak kapatacağız. Bunda da kararlıyız. Bugün yalnız servisçiler olarak il genelinde ailelerimizle birlikte 3 bin kişiyiz.Ailelerimiz çoluk çocuğumuz bizlerden ekmek bekliyor.Bizlerin işlerinin aksaması yada ekmeğimiz korsanlara verilerek bizlerin mağdur edilmesi nedeniyle evlerimize ekmek götürmekte zorlanmaktayız.Bu nedenle tekrar ediyorum.Eylemimiz sonunda UKOME yanlış kararlarından dönmez ise kesinlikle kontak kapatacağız. Ve gerekirse yargıya da gideceğiz."

Haber/Seyit SÜREN