Kanlı saldırıyı protesto ettiler

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırılarından biri önceki gün Başkent Ankara'da gerçekleşti. Valilikten izin alan çeşitli emek ve meslek örgütleri, Ankara Garı'nda 'Emek, Barış ve Demokrasi'

GÜNDEM 11.10.2015 17:21:00 0
Kanlı saldırıyı protesto ettiler

'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi' sloganıyla toplanan kalabalığın arasında kısa bir arayla iki bomba patladı. Miting alanı kan gölüne döndü. Patlama sonrasında 95 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce vatandaş ise yaralandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ankara’daki mitinge Edirne'den de çeşitli emek ve meslek örgütlerine mensup kişiler 4 otobüsle gitmişti. Bombaların patladığı anda miting alanında bulunan Edirne kafilesinden sadece bir kişi ayağından hafif şekilde yaralandı. Saldırı sonrasında Edirne kafilesi Ankara’dan ayrılarak gece saatlerinde evlerine döndü. Yüzlerce kişi Edirne Belediyesi önünde bir araya gelerek, Başkent'teki bombalı saldırıyı proteste etti. Protestoya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, çok sayıda sendika temsilcisi ve yüzlerce vatandaş katıldı. Mimar Sinan Caddesi üzerinde bir araya gelen kalabalık, 'Edirne Katliamı Lanetliyor' afişini taşıyarak, şehrin en kalabalık caddesi Saraçlara yürüdü. Soma’da, Suruç’ta, Diyarbakır’da ve son olarak Ankara’da yaşanan terör olaylarında yaşanan insanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KİMSE FAİLİ MEÇHUL DEMESİN

Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, “Hiç kimse bu katliama faili meçhul demesin. Önceki katliamlara tanık olmadık. Ama Ankara’dakini yaşadık. Arkadaşlarımızın yanı başımızda parçalandığını gördük. İnsanlar bu katliama geçmişte olduğu gibi bugün de maalesef maruz kaldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil katliamını başkent Ankara’da yaşadık. Bunlara televizyonlardan Ortadoğu’nun savaş bataklığında şahit oluyorduk. Ama bu ülkenin başkentinde yüzü aşkın insanı bomba ile katlettiler. Hiç kimse bize bu katliam faili meçhul demesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de, 5 Haziran’da Diyarbakır’da 20 Temmuz’da Suruç’taki bombalardan tanıyoruz. Aynı seriden olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

UNUTMAYACAĞIZ VE ASLA AFFETMEYECEĞİZ

Kuday, “Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller, 400 vekili alamadıkları için bu ülkeyi savaşa sürükleyenlerdir. Katiller 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katillerin amacı bizleri korkutarak, yıldırarak, sindirerek 13 yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” dedi. Basın açıklamasının ardından emek ve meslek örgütü temsilcileri alandan ayrıldı.

Marmara Haber