Başbuğ, fuar açılışına katıldı

Genelkurmay 26. Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Edirne Belediyesi'nin Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlediği 'Edirne 3. Kitap Fuarı'na katıldı.

GÜNDEM 11.10.2015 17:19:00 0
Başbuğ, fuar açılışına katıldı

Ergenekon davası için 7 Ekim Çarşamba günü Ankara'da Yargıtay'da olduklarını söyleyen Başbuğ, "Ülkede yaşanan terör olayları, Suriye'de Rus'larla yaşanan uçak krizi yaşanırken biz burada ne yapıyoruz, niye geldik? Bugün Yargıtay'da ne yapıyoruz dedim” ifadelerini kullandı.

BİZİM PROBLEMİMİZ AYRILIKÇI FİKİRLERE SAHİP OLANLARLA

Edirne 3. Kitap Fuarı açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar ve çok sayıda davetli katıldı. İlker Başbuğ açılışta yaptığı konuşmada ayrıca terör konusuna da değinerek, "Türkiye'de yaşanan terör konusunu arkasında etnik Kürt milliyetçiliği var. Terörü tetikleyen ve bugünlere getiren budur. Tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt olan vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok. Kürt etnik milliyetçiliği noktasından hareket ederek, ayrılıkçı fikirlere sahip olanlarla problemimiz” dedi.

OSMANLI DÖNEMİNDE BÖYLE BİR SORUN YOKTU

Başbuğ, “Kürt sorunu ne zaman başladı denilirse ilginçtir, Osmanlığı İmparatorluğu sürecini hatırlayın var mıydı böyle bir sorun? Yoktu. Ama ne zaman ki 1. dünya harbi sonunda Osmanlı Devleti’nin hükümdarlığı altında olan topraklar bölüşüldü. Ne zaman ki ortaya bir Irak, ortaya bir Suriye devleti çıktı. Diğer bir anlamıyla Osmanlı hükümdarlığı altında çalışan Kürt nüfus, İran'ı da sayarsanız, 4 ayrı bölgeye ayrılınca, o zamandan itibaren Kürt etnik milliyetçiliği ortaya çıktı. Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları bu sorunu Türkiye'nin iç ve dış güvenlik sorunu olarak gördüler. Biz de aynı noktadayız. Biz de diyoruz ki bugün bu olayı görürken, değerlendirirken, bunun iç ve dış güvenlik sorunu olduğunu gözden kaçırmayınız" dedi.

Konuşmaların ardından Kitap Fuarının açılış kurdelesi kesildi. Fuarda kitap stantları ziyaret edildi. Belediye Başkanı Gürkan, İlker Başbuğ'a Edirnekari tablosu ve Kırkpınar heykelciği hediye etti. Marmara Haber