Kaçakları dövüp Türkiye sınırına attılar

Edirne'den yasadışı yollarla Bulgaristan'a geçiş yapan 2 İranlı kaçak, Bulgaristan polisi tarafından dövüldükten sonra Türkiye sınırına bırakıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği İ

GÜNDEM 11.10.2015 17:08:00 0
Kaçakları dövüp Türkiye sınırına attılar

Edirne'ye gelerek yasa dışı yollardan Bulgaristan'a geçen İran uyruklu 2 kaçak yaralı halde polisi arayarak yardım istedi. Bulgaristan sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Yeniimaret Mahallesi'ne gelerek polisi arayıp yardım isteyen 2 İranlı’ya, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Yapılan müdahalede kaçaklardan birinin ayağında diğerinin de kolunda kırık olduğu tespit edildi. Bulgaristan'a geçtikten sonra yakalandıklarını ve polisinin kendilerini dövdüğünü anlatan ayağından yaralı 39 yaşındaki Habip Askeri, "Biz sınırı geçtikten sonra karşımıza Türkçe konuşmayan üniformalı insanlar çıktı. Buradan giderken 4 kişiydik. Diğer arkadaşlarımız kaçarak kurtuldu” dedi.

YAKLAŞIK 10 KİŞİ BİZİ DÖVDÜ

Kendisi ve arkadaşı Asgal Keremi’nin yakalandığını söyleyen Habip Askeri, “Bizi copla ve tekmeyle dövdüler. Çok acımasız insanlardı" dedi. Bulgaristan'a yasadışı yollardan geçip oradan Avrupa ülkelerine çalışmak için gitmek istediklerini ifade eden diğer yaralı Asgal Keremi ise "Bulgar polisi bizi durdurdu. Amacımız iş için Avrupa ülkelerine geçmekti. Kaçamadık. Ellerindeki sopalar ve tekmelerle yaklaşık 10 kişi bizi dövdüler. Ardından bizi Türkiye sınırına attılar" diye konuştu. Yaralı İranlı kaçaklar tedavileri için ambulansla Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Marmara Haber