Bugün sınav var

Bugün yapılacak olan ehliyet sınavlarında sınavı veremeyenler stajyerliğe kalacak.Bu nedenle bu günkü ehliyet sınavı, sınava girenler için çok önemli.

GÜNDEM 9.10.2015 00:01:00 0
Bugün sınav var

1 Ocak 2016’dan itibaren başlayacak olan stajyer ehliyet uygulaması öncesi bugün yapılacak olan sınavlar bir bakıma bu nedenle önem taşıyor. Bu sınavı geçemeyenler stajyerliğe kalacak. Dolayısıyla  ehliyet alma aşamasında  stajyerlik öncesi yapılacak  olan bu sınava girenlerin  çok dikkatli olması gerekiyor. Yılbaşı itibariyle alınacak  yeni sürücü belgeleri yaklaşık 2 yıl stajyer olarak kabul edilecek.

SON SINAV BUGÜN YAPILACAK

Stajyer ehliyet sürecine kalmak istemeyen sürücü adaylarının bugün  sınav ve 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerindeki direksiyon sınavında mutlaka başarılı olmaları gerekiyor. Bu sınavlarda başarılı olmalarına rağmen emniyet müdürlüklerinden bir ocağa kadar ehliyetlerini almayanlar da yine stajyer ehliyet gurubunda kalacak. Bundan sonraki aşamalarda çok daha dikkatli olmaları gerekecek.  Önceden hata yapıldığında ceza kesilen uygulamalara stajyer ehliyet boyunca 3 defa yakalanan bir sürürcünün ehliyetine el konulacak ve ehliyet alma sürecine en baştan başlamak zorunda kalacaklar.
NEREDE SINAVA GİRECEKLER
Çerkezköy’de faaliyette bulunan Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarına kayıtlı kursiyerler bugün saat 11.00’da Pakize Narin Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nurullah Narin Ortaokulu ve Tepe Ortaokulunda ter dökecek.
Haber/Seyit SÜREN