Korkumuzdan uyuyamıyoruz!

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Yeniköy ve Büyükyoncalı mahalleleri arasında kalan Palamutdere mevkiinde 2 katlı bir evde yaşayan Havva Abanos, birçok ölümlü trafik kazasının meydana geldiği

GÜNDEM 8.10.2015 16:04:00 0
Korkumuzdan uyuyamıyoruz!

Bugüne kadar meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile gündeme gelen Kapaklı-Saray yolu, bu kez bambaşka bir boyutu ile gündemde. Geçtiğimiz günlerde 4 kişinin feci şekilde can verdiği kazanın meydana geldiği Palamutdere mevkinde ikamet eden Havva Abanos, “Karayolları, Kapaklı-Saray duble yolu yapımı çalışmaları kapsamında buradaki eski köprüyü yıktı. Yerine de yenisini yaptı. Fakat, yeni köprü, eskisine nazaran suyun akışını daha fazla engelliyor. Şiddetli yağmurlarda yamaçlardan toplanan yağmur suları, Palamutdere’de birleşiyor. Yağmurlu havalarda korkumuzdan sabahlara kadar uyumuyoruz. ‘Dere taşacak mı?’ diye korkumuzdan sabaha kadar ayakta dikiliyoruz. İşte o zaman burada sabah olmuyor” ifadelerini kullandı.

EVLERİMİZ SULAR ALTINDA KALACAK

Eski köprünün alt kısmının geniş olduğunu sözlerine ekleyen Havva Abanos, “Eski köprü deredeki suyun akışını engellemiyordu. Yaklaşık 2 yıl önce yeni bir köprü yaptılar. Bu yeni köprü dolgu yol üzerinde. Fakat altı dar olduğu için burada toprak birikiyor. Böyle olunca da dere suyunun akışını engelliyor. Dere dolup taşınca sular evimizin dibine kadar yükseliyor. İlerleyen zamanlarda bu köprünün altı daha çok tıkanacak. İşte o zaman ne olacak? Evlerimiz sular altında kalacak” diye konuştu.
DİLEKÇEMİZİ DİKKATE ALMADILAR
Yol yapım çalışmaları öncesinde evlerinin yanındaki yoldan rahatlıkla gidip geldiklerini belirten Abanos, “Yağmur yağınca çamur oluyordu ama yine de yolumuz vardı. Şimdi yolu yıktılar. Yağmurlu havalarda ana yola çıkmak imkânsız hale geldi. Bunu düzeltin diye dilekçe verdik. ‘Dereyi ıslah edin, biz burada nasıl yaşayacağız, bir su baskını evlerimiz tamamen su altında kalacak. En azından köprü menfezlerini genişletin’ dedik. Ama dilekçemizi dikkate almadılar. Söylediklerimize kulak asmadılar. Bir yangın çıksa buraya itfaiye giremez. Acil hastamız olsa kış ayında bu çamurdan ambulans evimizin önüne gelemez. Komşumuzun arabası ne zamandır burada mahsur kaldı. Yağmur yağdığı zaman bizim için adeta hayat duruyor” dedi.
NASIL YOL YAPTILARSA NEREDEYSE 2 GÜNDE BİR KAZA OLUYOR
Saray Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi yetkililerine konuyla ilgili bilgi verdiklerini söyleyen Abanos, “Önceden hem Saray hem de Kapaklı buraya sahip çıkmak istiyordu. Ama şimdi hiçbiri sahip çıkmıyor. Şuan buranın hangi ilçe sınırları içinde hizmet aldığını dahi bilmiyoruz. Sesimizi duysunlar. Buraları yapsınlar. Bizi bu çamurdan, çileden kurtarsınlar. Yol yaptılar ama nasıl yol yaptılarsa neredeyse 2 günde bir kaza oluyor. Daha geçen gün bir aile yok oldu bu yolda. Eski yol daha iyiydi. Şimdi hem çamur içindeyiz hem de korku içindeyiz” diye konuştu.
Haber / Onur AYDIN