Halk otobüsüne bindi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve ikinci sıra adayı Mustafa Yel, Tekirdağ'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir otobüse bindi ve burada yolcularla sohbet etti. Yel, otobüs yolculuğunun ardından yaptı?

GÜNDEM 7.10.2015 16:38:00 0
Halk otobüsüne bindi

Yel, "AK Parti hükümeti tarafından Nisan 2015’te çıkarılan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına dair kanunun ne kadar isabetli olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Tekirdağ Süleymanpaşa’da hükümetin sağladığı bu imkandan Ağustos ayında 65 yaş ve üstü 160 bin vatandaşımızın faydalandı."dedi,

Yel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6637 sayılı kanunun detayları yakında belli olacak. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına dair kanunun ne kadar önemli ve isabetli olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu karar vatandaşlarımıza destek sağlamanın yanında taşıma yapan firmalara da katkı sağlayacak. Çünkü hükümet 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyan otobüslere gelir desteği de sağlayacak.65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından ücretsiz taşınmasının, belediye mi yoksa hükümet tarafından mı sağlandığı da böylece açığa kavuşmuş oldu. 7 Nisan 2015’te çıkarılan torba kanunla hem 65 yaş üstü yolcuların halk otobüslerinde ücretsiz yolculuk yapması sağlanmış oldu hem de bu otobüslere gelir desteği yapılmasının önü açılmış oldu.