Bahçeli'ye 'Başbakanlık' teklif ettik reddetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 7 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında milletin 'aranızda anlaşın' dediğinin açık olduğunu belirterek, "Bu vesile ile Ã?

GÜNDEM 7.10.2015 16:35:00 0
Bahçeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Öztrak, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan koalisyon süreci ve yaklaşan 1 Kasım seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Öztrak, “Saray’ın iradesiyle yaptığınız işlerle Türkiye’ye çıkarttığınız maliyet yaklaşık 100 milyar liradır” dedi.
BAHÇELİ’YE BAŞBAKANLIK TEKLİF ETTİK REDDETTİ
7 Haziran seçimlerinde halkın koalisyon hükümet istediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “CHP olarak koalisyon yapmaya açık olduk. Bunun için gerekli adımları atmaktan kaçınmadık. Görüyoruz ki vatandaşa ‘İşte ne yapalım bir daha seçim olacak’ gibi izlenim yaratılmaya çalışılıyor. Şunu unutmayın! Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa meclis kararı olmadan Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nın anlaşarak ülkeyi götürdükleri seçimdir. Milli irade bir yana itilmiştir. ‘Seçim sonuçları olmadı, beğenmedik’ denilerek milli irade bir kenara itilmiştir. Milli iradenin tek tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi de dışlanmıştır. 7 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında milletin ‘Aranızda anlaşın’ dediği açık. Bu vesile ile önce MHP’ye gittik ve gelin bir hükümet kuralım dedik. Bahçeli reddetti. İyi niyetle Başbakanlığı teklif ettik. Kendisi yine reddetti” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK BİR KOALİSYON KURALIM DEDİK
Türkiye’nin meselelerinin son derece vahim olduğunu kaydeden Öztrak, “Cumhurbaşkanı 400 milletvekili isterken 150 tane şehit geldi. İstikrar istikrar dediler dolar 3 lirayı geçti. O zaman bu memleketin sorunlarını çözebilmek için biz elimizi uzattık. ‘Gelin Almanya’daki gibi büyük bir koalisyon kuralım’ dedik. Bu koalisyon yüksek profilli olsun dedik. Hem sayısal üstünlüğü hem de toplumu kavrama bakımından bir üstünlüğü olsun dedik. 4 yıllık bir hükümet olsun dedik. Çünkü Türkiye’nin meselesi ağırdır. Bu meselelerin çözülebilmesi için bir reform hükümetine ihtiyaç vardır. Reformlar da sonuçlarını ancak 4 yılda verir. Eğer bir hükmet gelip de bir iki ayda reform yapacağım diyorsa böyle bir şey olmuyor, bugüne kadar da dünyada görülmedi” açıklamalarında bulundu.
 TÜRKİYE’Yİ 100 MİLYAR ZARARA SOKTULAR
7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti’nin aklının başına geldiğini kaydeden Öztrak, “Emekli akıllarına gelmiş, asgari ücret akıllarına gelmiş. Adama sorarlar 13 yıldır neredeydin diye. Yani bu vatandaşı hiçe saymanın itirafıdır. Liderler görüşmesinden önce Saray ‘Ya erken seçime gidersin ya intihar edersin’ diye bağırdı. Biz bütün bu görüşmeler süresince MHP’ye ya da AKP’ye giderken hep önce millet, önce insan, önce Türkiye dedik. Onlar ise önce Saray dedi. Koalisyonun olmayacağı anlaşıldığı 13 Ağustos’tan bugüne kadar Türk lirası’nın değer kaybetmesi nedeniyle şirketler 44 milyar Türk lirası zarara uğradı. İstanbul Borsası’ndaki şirketlerin değeri 20 milyar dolar düştü. Bugün bu seçime gitmenin maliyeti de 1,5 milyar Türk lirasıdır. Saray’ın iradesiyle yaptığınız işlerle Türkiye’ye çıkarttığınız maliyet yaklaşık 100 milyar Türk lirasıdır” diye konuştu.
DOLAR NEDEN 3 LİRAYI GEÇTİ?
Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte ülkenin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi mensupları olarak hepimiz üzerimize düşen her şeyi yaptık. İftiharla dolaşın ve iktidarı talep edin. Ne demişlerdi arkadaşlar biz burada dolaşıp bu işler iyi gitmiyor diye anlatırken? Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verirseniz iktidara getirirseniz dolar 3 lirayı geçer dediler. Ahmet Davutoğlu tek bir gün başbakanlığı bıraktı mı bu süreçte? Millet oy vermediği halde tek başına iktidara getirmediği halde AK Parti’nin Genel Başkanı tek bir gün başbakanlığı bıraktı mı? O zaman niye dolar 3 lirayı geçti?”
Haber / Ahmet KARDEŞ-Onur AYDIN