Milletvekilliğimizi yapamıyoruz

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililer ile bir araya gelen Yüceer, "7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar ülkede bir kaos ve savaş ortamı

GÜNDEM 6.10.2015 17:40:00 0
Milletvekilliğimizi yapamıyoruz

 Oysa 7 Haziran seçimlerinde milletimizin iradesini yok sayarak koalisyonun kurulmaması için bir kişinin başkanlık sevdası uğruna bizlerde 3 aydır milletvekilliği görevimizi yapamadık.Koalisyon için tüm şartlar mevcut iken koalisyon kurulmasına karşı çıkan kişi yüzünden şimdi yeniden bir seçime gidiyoruz.”dedi.

Yüceer, "En az 4, hedef 6 vekil"

1 Kasım'da yapılacak olan seçim çalışmalarına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı  Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Birol Öztürk ve ilçe yönetimi ve partililerle bir araya gelen Yüceer, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.
1 Kasım seçimlerinin ülke için çok önemli olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, "7 Haziran seçimlerinde milletimizin iradesini yok sayan ve koalisyona yanaşmayan AKP iktidarının uzlaşmaz tavrı ülkemizde bir kaos ortamı yaratmıştır .Bizler 1 Kasım’a kadar çalışmalarımızı yoğun bir şekilde tüm il ve ilçe teşkilatlarımız olarak hızla yapacağız.1 Kasım’da CHP’yi iktidara taşıyacağız. Bu nedenle tüm partililerimiz el ele birliktelik içerisinde yılmadan yorulmadan çalışacaktır.1 Kasım’da CHP iktidarıyla ülkemiz huzura kavuşacaktır.Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak bizler partimizin iktidara gelmesi için seçim bölgemizde üzerimize düşeni fazlasıyla yapma gayreti içerisindeyiz.”dedi.
CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRDİ
İsim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Bir kişinin başkanlık sevdası uğruna bizler 7 Haziran’dan bu yana 3 aydır milletvekilliği görevimizi yapamadık. 7 Haziran seçimlerindeki beyannamemizde asgari ücret başta olmak üzer emekli,çiftçi,ve memura vaat ettiğimiz parayı 'nasıl verecekler hepsi hayal, kaynak  yok' diyen iktidar, şimdi asgari ücreti  bin 300 lira yapacağını ve emekliye, çiftçiye, memura para vereceğini söylüyor. Peki kaynak vardı da neden vermedi. Şimdi artık işlerinin  çok zor olduğunu anladılar. Ama yine de umduklarını bulamayacaklar.Halkımız artık onların bir dediğine inanmıyor.Ülkemizde eğitim sistemi çökmüş durumda.13 yıllık AKP iktidarında 11 kez eğitim sistemi değiştirildi. 3 aydır meclis çalıştırılmadı.3 ay önce yapılan seçim yok sayıldı.Milletimizin iradesi yok sayıldı ve şimdi yeniden seçime gidiliyor.Şu an hukuksal olmayan bir hükümet var.İnsanlarımızın iradesi meclise yansıtılmışken ben bu sonuçları beğenmedim diyen zat benim başkanlık sevdam var diyor. Biz önce Türkiye diyoruz.7 Haziran seçimlerinin ardından bütün partilere gittik. Vatandaşlarımızın ülkemizi huzura kavuşması için koalisyon kurulması için çaba harcadık. Ama AKP iktidarı ve başkanlık sevdası olan koalisyon kurulmaması için süreyi uzattılar ve koalisyon kurulmaması için ellerinden geleni yaptılar."dedi.
BAHÇELİ'Yİ DE SUÇLADI
Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP olarak biz ülkemizin ve insanlarımızın huzura biran önce kavuşması,olayların son bulması ve koalisyon olması için çaba gösterdik. Meclis Başkanlığı seçiminde eğer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dik dursaydı tam tarafsız bir Meclis Başkanı seçilecek ve bu günler ve bu seçim olmayacaktı. Akan kanların durması için meclis araştırması istedik. MHP oylarıyla ret edildi. Biz önce Türkiye diyoruz. Seçim beyannamemizi açıklarken de biz gençlerimize bir çok imkanlar tanıdığımızı açıkladık.Nüfusumuzun yüzde 30’u genç.Gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmesi için önlerindeki engelleri kaldıracağız ve ayrıca seçim beyannamemizde kadınlarımız içinde bir çok projelerimizi açıkladık.  Biz koalisyonda 14 maddenin yerine getirilmesini istedik.Bu da koalisyonun bir hedefi olsun istedik ve yüksek profilli bir koalisyon kurulalım dedik. Ama sarayın tutumu bunları engelledi. Koalisyon kurulmaması için  ellerinden ne gelirse yaptılar.Biz ülkemizin kaostan kurtulması için insanlarımızın ve ülkemizin  huzursuz ve mutsuzluğunun son bulması refaha ve huzura kavuşması için büyük bir çaba harcadık."

 

NEDEN YAPMADIN
AK Parti'nin seçim vaatlerini de eleştiren Yüceer, "Biz vaatlerimizi açıklarken kaynak nerede diyorlardı.Şimdi kendileri asgari ücreti bin 300 lira yapacağız diyor. Madem kaynak vardı şimdiye kadar neden yapmadın.13 yıldır tek başına iktidar olan biz değildik AKP idi. Bu güne kadar yapmayan şimdi yapacağım diyor.Ülkede istikrar var diyorlar, madem istikrar varda 2 milyar dolarlık yatırım yapacak olan dış yatırımcılar kaçtı neden yatırım yapmadı. Çünkü ülkemizde istikrar olmadığını gördüler. inşallah 1 Kasım seçimlerinde CHP iktidarında ülkemiz huzura kavuşacak. Terör son bulacak. İnsanlarımızın yüzü gülecek. Maddi durumları iyileşecek. Her kesim rahat edecek ve nefes alacak.Sağlık hizmetlerinden de her vatandaşımızın en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız.Eğitimde lise son sınıf öğrencilerine aylık 100 lira yardım yapılacak. Emeklilerimize yılda iki maaş ikramiye ve emekli maaşları günün koşullarına göre arttırılacak.Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Mazot 1 lira 80 kuruş olacak.Kısaca her kesim rahat edecek.Bunları yaparken de kimseyi kırıp dökmeden ülkede huzur ve güveni barışı getireceğiz.”dedi.
HEDEF 6 VEKİL
Çok çalışacaklarını belirten Yüceer, "Yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Partimizin seçim beyannamesini herkese her kesime anlatacağız.Ben inanıyorum ki halkımızda artık bizim doğru söylemlerimizi anlayacak..Bu seçimlerden de CHP Tekirdağ’dan yine birinci parti çıkacak. Bu kez daha fazla oy olarak çıkacak.Bu seçimde Tekirdağ’dan en az 4 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Hedefimiz 6 milletvekili. Neden olmasın.”diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN