Süt fiyatı tepkisi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulunun toplantısı sonucunda çiğ süt fiyatının değişmemesini eleştirerek "Biraz insaf diyorum. Maliyetler artmasına rağmen çi?

GÜNDEM 4.10.2015 16:55:00 0
Süt fiyatı tepkisi

Gaytancıoğlu, "Perakende sütün fiyatı artarken, beyaz peynirin, yoğurdun, yemin fiyatı artarken yaklaşık bir buçuk senedir çiğ süt fiyatına 1 kuruş bile zam yapılmaması kabul edilemez. Kazanan sanayici, kazanan süpermarketler, kaybeden ise cebince çay parası olmayan üretici. Ben bunu kabul etmiyorum."dedi.

ÜRETİCİ NEFES ALAMIYOR
Üreticinin adeta nefes alamaz bir duruma geldiğini belirten Gaytancıoğlu, “Sanayici halen 1,15 TL süt fiyatına pahalı deyip fiyatı aşağıya çekmek istiyor. İnsaf diyorum. Süt üreticisi yılın 365 günü, ağırda, ne bayram tatili var, ne hafta sonu tatili var. Hayvanına beslediği kaba yemin fiyatı artmış, traktörüne koyduğu mazotun fiyatı artmış, sulamaya ödediği elektriğin fiyatı artmış ama yaklaşık 1,5 yıldır ürettiği süte 10 kuruş bile zam gelmemiş. Bunun adı insafsızlık, bunun adı çiftçiyi yok etmektir” dedi.
MÜDAHALE ŞART
Devletin süt fiyatına müdahalesinin şart olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, “Artık yeter, çiftçi buğday üretir para kazanamaz, ayçiçeği üretir Trakya Birlik sahip çıkmaz, çeltik üretir zarar eder, süt üretir, sanayicinin keyfi fiyatına mağruz kalır. Peki nerede devlet? Neden üreticisine sahip çıkmıyor? Niye sermayeden yana oluyor da çiftçisini düşünmüyor? “ dedi.
ÜSTÜNE GİDECEĞİZ
Bu konunun üstüne gideceklerini belirten Gaytancıoğlu bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’ya bir soru önergesi vereceğini söyledi. 1 Kasım seçimlerinin ardından CHP iktidarında süt üreticisinin hak ettiği fiyatı alacağını belirten Gaytancıoğlu, “mağduriyetler bitecek ve çiftçimiz tekrar eski güzel günlerine CHP İktidarı ile dönecektir” dedi.