Boyraz: Biz Müslüman değil miyiz?

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi'nin önceki gün yapılan 1. Olağan Kongresi'nde mevcut Başkan Hayati Çakan güven tazeledi. Olağan Genel Kurul'da konuşan TSD Genel Başkanı Şükr?

GÜNDEM 4.10.2015 15:46:00 0
Boyraz: Biz Müslüman değil miyiz?

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şubesi’nin önceki Evim Aile Çay Bahçesi’nde yapılan 1. Olağan Kongresi’ne TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, TSD Çorlu Şube Başkanı Mehmet Emin Öküzcü, TSD Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, TSD Gazi Osman Paşa Şube Başkanı Ahmet Gürçevik, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, TSD Kapaklı Şubesi üyeleri ile yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı Divan Heyeti’nin seçilmesi ile devam etti.
DERNEKÇİLİK ÇOK ZOR
Divan Başkanlığı’na Ahmet Gürçevik seçilirken, divan üyeliklerine ise Arif Uzunoğlu, Hayrettin Çetinkaya ve Mehmet Emin Öküzcü seçildi. TSD'nin ülke genelinde 70 şubesi olduğunu belirten Divan Başkanı Ahmet Gürçevik, "Dernekçilik çok zor. Bunu en iyi bilenlerdeniz. Buna rağmen ülke genelinde dernekleşme yönünde arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bugün burada bulunmamızın nedeni sizlere hizmet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Olağan Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
1 YILLIK GELİR 56 BİN 191 LİRA
Divan Başkanı’nın konuşmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde mali rapor ile faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. TSD Kapaklı Şubesi’nin 2014-2015 yılı toplam gelirinin 56 bin 191 lira 17 kuruş olduğu belirtilirken, toplam giderin ise 55 bin 625 lira 27 kuruş olduğu kaydedildi. Mali rapor ve faaliyet raporları, oy birliği ile kabul edildi.
KAYMAKAM'I DA GÖRMEK İSTERDİK
Olağan Genel Kurul’a katılımın beklediklerinden az olduğunu söyleyen TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise “Bugün Kapaklı Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı da aramızda görmek isterdik. Tabi sadece bu Belediye Başkanı ya da Kaymakamla sınırlı değil. STK, siyasi parti ve sendika temsilcilerini de aramızda görmek isterdik. Engellilerin hangi şartlarda yaşadığını görmeleri, bizim gelecekte yapacaklarımız için önemlidir. Biz yaşadığımız sıkıntıları anlatabildiğimiz ölçüde önümüzdeki engelleri ortadan kaldırabiliriz. Katılımın az olması bizim eksikliğimizdir” diye konuştu.
SANKİ BİZLER MÜSLÜMAN DEĞİLİZ
Boyraz, “Engellilerin park, kaldırım, cami ve tuvaletlere girip çıkmaları neredeyse imkansız. Yapılan hizmetlerde maalesef engelliler düşünülmüyor. Nereye giderseniz gidin engellilerin içeri girmesi çok zor. Camilere bile giremiyoruz. Sanki bizler müslüman değiliz. Aslında bütün bunların sorumlusu biziz. Kendimizi yeterince ifade edemiyoruz. Oysaki bizler sorunlarımızı daha rahat ve daha gür bir sesle aktarmalıyız" dedi.
 SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Olağan Genel Kurul’da konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Hayati Çakan güven tazeledi. Çakan’ın yönetiminde ise Seviye Saygılı, Hatice Karabıçak, Hüseyin Tunç ve Mustafa Keskin yer aldı. Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Necati Torun, Cangül Çil ve Sinan Oktay seçildi. Katılımcılara teşekkür eden Hayati Çakan, “Kapaklı Belediyesi’nce tahsis edilecek olan 1,5 dönümlük arsanın devir işlemleri sürüyor. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından engelli arkadaşlarımıza hizmet sunacak modern bir yaşam evi için çalışmalara başlayacağız. Bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Şükrü Boyraz ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ