İpsala'ya yöneldiler

Avrupa'da ülkelerine gitme umuduyla Edirne'ye gelerek 10 gün süren ikna çabalarının ardından güçlükle ikna edilerek geri gönderilen Suriyeli sığınmacıların yeni hedefi bu kez de Yunanistanâ€

GÜNDEM 29.09.2015 15:54:00 0
İpsala

Türkiye’de oturma hakları bulunan Suriyeli sığınmacılar, geçen 13 Eylül gecesi minibüslerle ve yürüyerek Edirne’ye gelerek Yunanistan’a geçmek istedi. TEM ve şehir merkezinde adeta kamp kuran yaklaşık 3 bin kadar Suriyeli 10 günün sonunda ikna edilerek istedikleri illere gönderildi. Almanya’nın Suriyeli sığınmacılara sınırı açacağı söylentileri üzerine yeniden harekete geçen sığınmacılar, bu kez de Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’na gelmek istedi.
OTOBÜS FİRMALARINA ‘SIĞINMACI’ CEZASI VERİLDİ
Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, sığınmacıların İpsala’ya geleceği bilgisi üzerine harekete geçerek yollarda denetim noktası oluşturdu. İpsala İlçesi’ne giden tüm yollarda arama yapan güvenlik güçleri son 24 saatte 100 sığınmacının bulunduğu minibüsleri İpsala’ya varmadan durdurarak geri gönderdi. Ayrıca otobüs firmalarına da İçişleri Bakanlığı’nın kimlik kartında yazan şehirlerin dışına Suriyeli taşıyan otobüs firmalarına da ‘emre aykırı davranış’ suçundan 210 lira idari para cezası kesildi.
Öte yandan Edirne’nin Meriç İlçesi’ne gelip, Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçmek isteyen 111 Suriyeli de Jandarma ekiplerince yakalanarak yaşadıkları illere gönderildi.

marmarahaber