2 odalı harabeden 24 Suriyeli çıktı

Edirne'de 2 oda olan bodrum kattaki 50 metrekarelik harabe durumdaki evden 24 Suriyeli çıktı. Polis ekipleri, Suriyeli sığınmacıları oturma izni olduğu şehirlere gönderilmesi için Edirne Göç İdaresi Geri Gön

GÜNDEM 29.09.2015 15:49:00 0
2 odalı harabeden 24 Suriyeli çıktı

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla Edirne'ye gelen ve 10 gün sonra ikna edilerek otobüslerle geldikleri kentlere gönderilen Suriyeli sığınmacıların ardından polis ekipleri, güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Ekipler, Yunanistan'a açılan Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ndeki  Pazarkule Sınır Kapısı'na giden yollar ve il genelindeki denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, Yunan sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dilaverbey Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında Suriyeli sığınmacıların yaşadığı bilgisine ulaştı.
POLİS ŞAŞKINA DÖNDÜ
Adrese giden polis ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Ekipler, 50 metrekarelik  2 odalı bodrum kattaki harabe evde yaşayan bebek, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 24 kişi olduğunu tespit etti.

 

Edirne'de oturma belgeleri olmayan sığınmacılar, yanlarında getirdikleri yorgan, yastık, battaniyeleri ve eşyalarını toplayıp polis aracına bindirildi. Ardından Suriyeli sığınmacılar oturma izni olduğu şehirlere gönderilmesi için Edirne Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

marmarahaber