Rezalet

Çerkezköy Narin Caddesi yanına kurulan kurban pazarında, hijyen kurallarına uyulmadan yapılan kesimler dikkat çekti. Kurbanlık hayvanlar, pislik içinde kesilirken, pazarda ne belediye, ne de İlçe Gıda, Tarım ve Hayv

GÜNDEM 24.09.2015 10:40:00 0
Rezalet

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlar bayram namazlarını kıldıktan sonra Narin Caddesi  yanındaki alana  kurulan kurban pazarına gitti. Pazar, yağan yağmur nedeniyle çamur deryasına dönerken, vatandaşlar ise kurbanlıklarını kestirme telaşına düştü.

PİSLİK İÇİNDE KESİM
Kurban satıcıları ile vatandaşlar arasında kurban kesimi için alım sırasında yapılan anlaşmanın ardından, vatandaşlar sıraya girdi. Ancak gördükleri manzara, vatandaşları çileden çıkardı. Balçık haline dönen kurban pazarının içinde kasaplar kesim yeri kurdu ve yerlere dökülen samanların üzerinde yağan yağmur altında kurban kesimine başladı. Hijyen kurallarının hiçe sayıldığı kesim nedeniyle birçok vatandaş kesimden vazgeçti ve kurbanlıklarını alıp pazardan ayrıldı. Kesim sırasında ise kasap ve satıcılarla vatandaşlar kurban kesim yerinin pis olması nedeniyle tartıştı.
YETKİLİLER NEREDE
Açık alanlarda kurban kesiminin yasak olmasına rağmen, Çerkezköy’ün merkezinde yapılan bu kesimleri hiçbir yetkilinin görmemesi  şaşkınlık yarattı. Vatandaşlar, İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediye yetkililerinin denetim yapmadığını iddia ettiler.