Yakalanan Suriyeliler, "Gezmeye çıkmıştık"

Avrupa'ya geçiş olarak kullanılan Edirne'ye bir ticari taksi ile gitmek isteyen Suriye uyruklu 23 mülteci Tekirdağ'da yakalandı. Suriyeliler, polise "Gezmeye çıkmıştık" yanıtı verdi.

GÜNDEM 22.09.2015 12:44:00 0
Yakalanan Suriyeliler, "Gezmeye çıkmıştık"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve İstanbul’dan otobüsle Tekirdağ’a gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 23 mülteci,Tekirdağ girişinde 3 ayrı ticari taksiye binerek Edirne'ye doğru yola koyuldular.

GEZMEYE GELMİŞTİK
İhbar üzerine polis ekipleri, ticari taksileri durdurdu ve içindeki mültecilerin Edirne'ye gitmesine izin vermedi.Mülteciler arasında bulunan ve Türkçe bilen Muhammet İsmail isimli Suriyeli, "Türk hükümeti bizlere kimlik kartı verdi. Türkiye’nin bir çok kentinde ailemle beraber gezdik, hiçbir engelle karşılaşmadık. Şimdi burada polisin bizi neden engellediğini anlamadık. Buraya gezmeye gelmiştik."dedi.
Polis ekipleri, aralarında kimliği olmayan 3 kişiyi Tekirdağ Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim ederken, 12'si kadın ve çocuk 23 Suriyeli İstanbul'a geri gitmeleri için polis otobüsü ile Tekirdağ Otogarı'na götürüldü. ardından otobüse binan Suriyeliler Tekirdağ'dan ayrıldı.