635 dakikalık eziyet

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) yaptığı bakım çalışması, 400 bin kişinin yaşadığı bu üç ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Caddele

GÜNDEM 20.09.2015 23:19:00 0
635 dakikalık eziyet

Esnaf, 10 saat 35 dakika süren elektrik kesintisi nedeniyle karlarını jeneratör için kullanılan benzine verdi. Vatandaşlar ise, pazar günü elektriksiz kaldığı için kabus gibi bir gün yaşadı. Elektriklerin pompalara enerji verememesi nedeniyle birçok yerleşim yerine de su verilemedi. 
JENERATÖRLE HİZMET
Trakya Elektrik Dağıt A.Ş. (TREDAŞ), TEİAŞ'nin dün için sabah 08.00 ile 18.00 saatlerinde arasında 10 saat sürecek olan bakım çalışması yapacağını kamuoyu ile paylaşmıştı. Ancak vatandaşların 'bu çalışma gece olsun' uyarıları dikkate alınmadı. Bunun üzerine Çerkezköy'deki çok sayıda esnaf, Cumartesi akşamından itibaren işyerlerinin önüne jeneratör getirdi. Elektrikçiler de bu jeneratörleri işyerine bağladı. Jeneratörlerin motorunun verdiği gürültü ve çıkardığı gaz ise vatandaşları rahatsız etti.
SİFTAH YAPAMADILAR
Elektriklerin kesik olması nedeniyle bazı işyerleri jeneratörleri olmadığı için yazar kasalarını açamadılar. Gün ışığından faydalanamayan çok sayıda işyeri ise karanlık nedeniyle müşteri kabul edemedi. Bu nedenle çok sayıda esnaf, bayram öncesi en çok satış yapacağı günlerden biri olan pazar gününü siftah yapamadan kapattı.
KIŞLIKLAR BOZULDU
Kış hazırlığı yapan ve buzdolaplarının buzluğuna hazırladıklarını koyan vatandaşlar ise, 635 dakika süren kesinti nedeniyle bütün emekleri ziyan oldu. Buzu eriyen ürünlerin hepsi tüketilemeceği için komşulara ve yakın akrabalara dağıtıldı.
KAR BENZİNE GİTTİ
Sabah 08.00'da işyerini açtığını belirten Mustafa Doğanay isimli esnaf, "Bugün elektrikler olmadığı için jeneratör 200 liranın üzerinde benzin yaktı. Kazanacağımız kar da benzine gitti."dedi.
TRAFİK KİLİT
Elektriklerin olmaması nedeniyle kavşaklardaki ışıklarda çalışmadığı için trafik kilitlendi. Kavşaklardaki trafiği, polis ekipleri yönetti.
Dün saat 08.00'da başlayan elektrik kesintisi akşam 18.35'de sona erdi. Vatandaş ise pazar günü 635 dakikalık eziyet yaşadı, hayatı zehir oldu.
Haber/Seyit SÜREN