Hedef Yunanistan

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve daha iyi yaşam şartları için Avrupa ülkelerine gitmek Suriyeli 800 mültecinin önü, 5 gün önce TEM Otoyolu Edirne mevkinde güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu

GÜNDEM 18.09.2015 16:03:00 0
Hedef Yunanistan

Dün, Cuma namazını Edine Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte TEM otoyolunun üzerinde kılan Suriyeliler, namazından bir süre sonra tüm uyarılara rağmen Yunanistan'a gitmek için Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti.Mültecilerin önü, bir süre sonra polis ve jandarma tarafından kesildi. Güvenlik güçleri mültecilerin geçişine izin vermedi.

Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelen Suriyeli mültecilerin umutsuz bekleyişi 5 gündür sürüyor.
TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarında bekleyen 800'ün üzerindeki Suriyeli mülteci, geceyi bölgedeki ağaç altlarında ve battaniyeler üzerinde yatarak geçirdi. Bu sabah yattıkları bölgede temizlik yapan mülteciler daha sonra kendilerine ikram edilen kahvaltıyı almak için uzun kuyruk oluşturdu. Mülteciler beklemeleri sırasında kirlenen eşyalarını da yıkayıp ağaçlara asarak kuruttular.
HAVADAN GÖRÜNTÜ ALAN DRONEYE EL SALLADILAR
Suriyeli mültecilerin bulundukları alanda bir İtalyan televizyonu tarafından havadan görüntü almak için kısa süreliğine uçurulan drone heyecan yarattı. Mülteciler, Almanya’nın kendilerini görüp ülkeye girişlerine izin vermeleri için uçan Drone’ye alkışlarla el sallayıp sevinç gösterilerinde bulundular. Mülteciler kendi aralarında, ‘Bu uçan helikopteri Almanya gönderdi. Bizim durumumuzu tespit edip geçmemize izin verecek’ diye yorumladılar.
TEM'DE NAMAZ
Suriyeli mülteciler, TEM'in iki şeridini trafiğe kapattı ve burada Cuma namazı nedeniyle saf tuttu. Namaz saati yaklaşınca Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'de buraya geldi ve mülteciler ile birlikte namaz kıldı.
CUMA NAMAZI SONRASI AÇIKLAMA
C
uma namazının ardından  Vali Dursun Ali Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünyada Suriyelilere kapılarını açan bir Türkiye bir Ürdün var diyen Vali Şahin, "Avrupa ülkelerinden bir çağrı olursa sizi gönderelim dedik. Ama maalesef olmamıştır. Malumunuz Türkiye seçim arifesinde. Sayın başbakanımız son derece meşgul. Meşguliyeti sebebiyle dün bir görüşme gerçekleşemedi. Bugün olmasa bile bu gece, yine olmazsa yarın sayın başbakanımıza 5-6-7 kişiyi göndereceğiz. İstanbul otogarından da gidecekler sayın başbakanımızla görüşecekler. Müteakiben BM temsilcisi AB temsilcisi ile görüşecekler ve tekrar buraya dönecekler. Biz sadece Türkiye olmasın 25-30 ülke bu göçmenlere kapılarını açsın diyoruz. Bu insanlar ateşten kaçarak buraya geldi. Bu insanlara yardım etmek görevimiz. Hem de asli görevimiz. İnşallah sayın başbakanımızla görüştükten sonra bir sonuca ulaşılacağını umuyorum."dedi.

YÜRÜYÜŞE GEÇTİLER

Yaklaşık 800 Suriyeli, dün akşam saatlerinde ise TEM otoyolunu trafiğe kapatarak Yunanistan'a gitmek için Edirne yönüne doğru yürümeye başladı. Polis ve jandarmaların tüm uyarılarına rağmen yürüyüşlerini sürdüren Suriyelilerin önü, TEM otoyolu çıkışında tekrar durduruldu. Polis ve jandarma mültecilerin geçişine izin vermedi. Gergin bekleyiş burada da sürdü.

Marmara Haber