Kur-an ve işaret dili kursu açılacak

Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi, Kurban Bayramı'ndan sonra Kur-an Kursu ve İşaret Dili Kursu açacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 18.09.2015 15:16:00 0
Kur-an ve işaret dili kursu açılacak

Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Şakrak, Kurumsal İşler Başkanı Kemal Aydoğan ile birlikte Çerkezköy'deki şube binasında basın toplantısı düzenledi ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi olarak iki kursu hayata geçireceklerini belirten Şahin, "Açacağımız Kurslarımızı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız  ‘Aşmak İçin Hareket’ projemiz de olduğu gibi açacağımız Kuran Kursumuzda da engelli, engelsiz çocuklarımız yine bir arada birlik ve beraberlik içerisinde bu kursa devam edecek. Bayram sonrası açılacak olan toplam 128 saat olan Kur-an Kursumuz  her gün öğleden sonra 14.00 -17.00 saatleri arasında verilecek .Bu kursumuz iki ay sürecek.Türkiye genelinde de bu kursumuz dernekler tarafından verilen  ilk kurs olacak. Kur-an Kursumuzu 8 ile 20 yaş arası gençlerimize vereceğiz. Kurs öğretmenliğini de İlahiyat Fakültesi mezunu Feyza Topal yapacak."dedi.
KURS ÜCRETLİ
İşaret Dili kursunun ücretli olduğunu belirten Şahin, "Bu kurs kamu kurum ve kuruluşlarına,özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik olacak. Bildiğiniz gibi işaret dili de çok önemli bir kurstur. Bu konuda bizlere gelen talepler üzerine işaret dili kursuda açmayı uygun gördük. Bu kursumuzu da konusunda uzman olan ülkemizin önde gelen isimlerinden Ayşe Köksal verecektir.Bu kursumuz çok anlamlı bir kurs. İki etapta verilecek olan işaret dili kursumuzun birinci etabı 120,ikinci etabı ise 200 saat olmak üzere toplamda 320 olacak.Bu kursumuz günde 5 saat olarak sabah 08.00-13.00 saatleri arası verilecek. Her iki kursumuz da Atatürk İlkokulumuzda verilecektir. Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor. 10 ya da 12 kişi olunduğu an kursumuz başlayacak."dedi.
Haber/Seyit SÜREN