Hepsi reklam mıydı?

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 'Kendi ürettiğini kendin sat' projesi kapsamında 1 ay önce konsey binasının hemen yanındaki sokağa kurulan 'Hanımeli Sokağı'na tezgah açan kadınlar oldukça

GÜNDEM 17.09.2015 17:27:00 0
Hepsi reklam mıydı?

Sokakla ilgili basın açıklamalarında hanımlara destek olduğunu belirten Kent Konseyi, kadınların zaruri ihtiyacını gidermesi için binalarının kapısını açmadı. Kadınlar, karşı taraftaki bir alışveriş merkezine yönlendirildi. 

Önce destek, sonra köstek

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların evlerinde el emeği göz nuru ile ürettikleri işlerin satışını yapmaları için projelendirdiği ve Çerkezköy Belediyesi'nin de destek verdiği  'Hanımeli Sokağı'  1 aylık maratonun ardından pazar günü kapanacak.

40 tezgahın bulunduğu Hanımeli Sokağı'nın kapanmasına günler kalırken, Çerkezköy Kent Konseyi'nin, destek verdiği kadınlara tepki çeken bir uygulama yaptığı ortaya çıktı.  Konsey yetkililerinin talimatıyla, tuvalet ihtiyacını gidermek isteyen kadınların içeri alınmadığı, görevlilerin ise kadınları karşıdaki alışveriş merkezine yönlendirdiği öne sürüldü.

İZİN VERMEDİLER
Hanımeli Sokağı'nda tezgah açan ve isim vermekten çekinen kadınlar, zaruri ihtiyaçlarını hemen yanı başlarındaki Çerkezköy Kent Konseyinden karşılayamadıklarını ve alışveriş merkezine gittiklerini söylediler.
İKİ HİZMETLİ VAR
Konsey binasında iki hizmetlinin görev yaptığını belirten kadınlar, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi olduklarını ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe'nin ve Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz'ün kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.
İLGİ GÖRMÜYOR
Birilerinin kendi reklamını ya da kendilerini hep ön saflarda olmasını göstermek için Hanımeli Sokağını bu alana kurduğunu öne süren kadınlar, “Hanımeli Sokağı’nın buraya kurulması yanlış,. Çünkü kent merkezine uzak. Sabahtan akşama kadar  burada boş oturmak insanın moralini de bozuyor. Bu sokağın insanların yoğunluklu olduğu yerlerde kurulması lazım.burada siftah yapmadan gittiğimiz günler oldu. Önümüzdeki yıl bu projenin insanların yoğunluklu olduğu yerlerde hayata geçirilmesinin en doğru hareket olacağına düşünüyoruz.
Haber/Seyit SÜREN