Osmanlı Ocakları'ndan 'parti' açıklaması

HDP binalarına yapılan saldırıların ardından gündeme gelen ve AK Parti'nin bir kolu olduğu öne sürülen Osmanlı Ocakları ile ilgili açıklama geldi.

GÜNDEM 17.09.2015 17:05:00 0
Osmanlı Ocakları

Osmanlı Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Yıldız, Osmanlı Ocakları’nın hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olmadığını belirterek, "Kirli odaklar, milletimizin arasına sızan provokatörler istenmeyen olaylara neden olmuştur. Fakat Osmanlı Ocakları’nı bu kirli oyunlara çekme çabaları tutmamıştır. Gerek ülke genelinde gerekse bölgemizde yaşanan olayları Osmanlı Ocakları’na mal etme girişimleri itibar görmemiştir” diye konuştu.  

İlişkimiz yok

Son zamanlarda yaşanan terör olayları sonrası yapılan yürüyüşlerde parti binalarına gerçekleştirilen saldırılarla ilgili Osmanlı Ocakları’nın sorumlu tutulması üzerine Osmanlı Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Yıldız basın toplantısı düzenledi.
TERÖRE TEPKİ EN DOĞAL HAKTIR
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Osmanlı Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Yıldız, “Öncelikle son zamanlarda yaşadığımız terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Türkiye’nin dört bir yanında teröre lanet yürüyüşleri yapıldı. Ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde vatandaşlarımızın tek yürek olarak teröre tepki göstermesi en doğal haktır. Fakat kirli odaklar, milletimizin arasına sızan provokatörler istenmeyen olaylara neden olmuştur. Fakat Osmanlı Ocakları’nı bu kirli oyunlara çekme çabaları tutmamıştır. Gerek ülke genelinde gerekse bölgemizde yaşanan olayları Osmanlı Ocakları’na mal etme girişimleri itibar görmemiştir” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI’NA SALDIRILAR ARTTI
Osmanlı Ocakları’nın hoşgörü ve birlik beraberlik çizgisinde olduğunu kaydeden Hasan Yıldız, “Paralel yapının medya organları tarafından ortaya atılan iftiralar, aslında tüm gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. Çünkü Osmanlı Ocakları’na benzer kurumlar kurdurtan paralel yapı, bize bu suçları yüklemeye çalışmaktadır. Genel Başkanımıza ve kurumumuza yapılan bu çirkin iftiraları ve terörden beslenen yardakçılarını şiddetle kınıyoruz. Hain terör örgütü alçak saldırılarını artırdıkça, ülkemizin Cumhurbaşkanı’na saldırılarını da aynı periyotta artırmıştır” dedi.
SİYASİ TEMSİLCİLERİN HALKI BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMASI GEREKİR
Osmanlı Ocakları’nın hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olmadığının altını çizen Yıldız, ne AK Parti ne de bir başka siyasi parti ile bağlarının olmadığını belirterek, “Biz Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Bu zamanda tek yürek olmamız gerekirken, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek hiç kimsenin haddine değildir” dedi. Geçen hafta Kapaklı’da gerçekleştirilen Teröre Lanet Şehide Saygı yürüyüşünü anımsatan Yıldız, “Yürüyüş mükemmeldi. Ta ki sonuna kadar. Yürüyüş sonunda bu ilçenin seçilmiş Belediye Başkanı’nın, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’na hakaret etmesi kabul edilemez. Siyasi temsilcilerin halkı bütünleştirici olması gerekmektedir. Rabbim, birliğimizi dirliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.
Haber / Onur AYDIN