El ele açılış

Almanya'nın Bayreuth Belediyesi, kardeş şehri olan Süleymanpaşa Belediyesi'ne jest amaçlı, kentteki bir meydana 'Tekirdağ Meydanı' adı verdi. Meydanın açılışı dün yapıldı.

GÜNDEM 16.09.2015 16:22:00 0
El ele açılış

Bir süre önce Süleymanpaşa Belediyesi ile Bayreuth Belediyesi kardeş şehir oldu. Kardeşlik bağının artırılması için Bayreuth Belediyesi, bir jest yaparak bir alanı'Tekirdağ Meydanı' yaptı. Meydanın açılışına Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Gürol Baş ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, , Bayreuth Belediye Başkanı Brigitte Merk Erbe, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri Nurettin Değirmenci, Serpil Nalcıoğlu ve Edibe Akçakaya ile Süleymanpaşa Belediyesi personeli mimar Sefa Nur Arda, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anasanat Dalı Yardımcı Doçent Selçuk Yılmaz ve Mennan Yıldırım katıldı.

BİRLİKTE AÇTILAR
Türkçe ve Almanca Tekirdağ Meydanı' yazan tabelanın açılışına Bayreuth Belediye Başkanı Brigitte Merk Erbe ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat el ele tutuşarak geldi ve birlikte tabelanın üzerindeki örtüyü açtılar.