Tepe çimleniyor

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün yaklaşık 1 ay önce Cumhuriyet Mahallesi'ndeki piknik alanında başlattığı yenileme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, piknik alanın cad

GÜNDEM 15.09.2015 16:37:00 0
Tepe çimleniyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tepe Piknik Alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Seçim döneminde halka  vaat ettikleri projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını ve bunlardan birinin de Tepe Piknik Alanın yeniden düzenlenmesi olduğunu belirten Akay, " Göreve geldiğimiz günden bu yana Çerkezköy’ü daha iyi bir konuma nasıl getiririz ve ilçe halkımızın sosyal yaşamının daha aktif olmasını sağlamak düşüncesiyle başladığımız çalışmalarımızı ilçemizin her mahallesinde hızla sürdürüyoruz. Biz halkımıza hizmet etmek için göreve geldik. Bu nedenle sanayi kenti olan ilçemizin her alanda daha iyi bir yerlerde olmasını sağlamak için çaba harcıyoruz. Tepe Piknik Alanımızda da başlattığımız yeni düzenleme çalışmalarıyla alanın caddeye bakan kısmını vatandaşlarımızın istirahat edeceği yada sohbet edeceği oturma alanı olarak düzenliyoruz. Yaklaşın 5 bin metre karelik bir alanı çimlendirmeye başladık ve bu çalışmalar bittiğinde çok nezih bir yaşam alanı olacak. Bu alan şu anda bölgemizde de tek ve örnek teşkil edecek bir yer olacak.”dedi.

MANGAL YAKMAK KESİNLİKLE YASAK
Başkan Akay şöyle devam etti; “Piknik alanımızın bu kesimde kesinlikle ve kesinlikle mangal yakılmayacak. Pikniğe mangal yakmak ya da diğer şekilde piknik yapmak için gelenler çay bahçelerinin arka tarafında kalan alanları kullanacak. Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları bölgesinde oturan mahalle sakinlerimizde burayı amacına  uygun kullanılması konusunda yardımcı olacaklarına inanıyorum. Özelliklede çimlendirilmiş alanlara da vatandaşlarımızın zarar vermemesi gerekiyor.  Bizim sevdamız Çerkezköy bu nedenle kentimizi görsel bakımdan da güzelleştirmek demek insanlarımızın daha yaşanılabilir alanlara sahip olmasını sağlamak ve  nefes almasını sağlamak demektir. Bu ve bu gibi yerleri koruyup kollamak yalnız belediyenin değil o kentte yaşamını sürdüren herkesin görevidir. Çünkü ortak alanlarımızda bizlerin birer evidir. Buraları ne kadar koruyup kollar ve temiz tutarsak gelecek nesillerinde rahat etmesini sağlayacağımızı unutmamalıyız.”diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN