Umuda yolculukta kazada öldü

Edirne'de içinde Suriyeli ailenin bulunduğu kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu TEM otoyolunda kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı.

GÜNDEM 15.09.2015 14:53:00 0
Umuda yolculukta kazada öldü

Kazada, sürücü ve ailesi ile birlikte umuda yolculuğa çıkan Suriyeli 7 yaşındaki Abdül Hadi Khatip öldü. Anne, baba ve 3 kardeşi ise yaralandı. Oğlunun ölüm haberini hastanede alan annenin feryadı yürekleri dağladı. 

Umuda yolculukta kazada öldü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Avrupa hayali için yola çıkan 6 kişilik Suriyeli Khatib ailesini taşıyan Ümit Saral yönetiminde 34 GG 6893 kamyonet, TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarında kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücüsü Ümit Saral ve Suriyeli Abdül Hadi Khatip’in olay yerinde öldüğünü tespit etti.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Kazada yaralanan 54 yaşındaki Camil Khatib, eşi Hanye Khatib ile çocukları 5 yaşındaki Ömer Khatib, 4 yaşındaki Yusuf Khatib ile 2 yaşında Rıdvan Khatip, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yarılardan Rıdvan Khatib’in başından aldığı darbe sonucu sağlık durumunun ciddi olduğu bildirilirken, diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.
YARIM GİTTİ
Hastanede tedavisi süren acılı anne Hanye Khatib, elindeki ölen oğlu Abdül Hadi’nin fotoğrafını göstererek, "Yüreğimin yarısı gitti" diye feryat edip gözyaşı döktü. Kazanın nasıl olduğunu anlamadığını anlatan anne Khatib, "Bir anda oldu. Araçtan çıktım çocuklarımı aramaya başladım. Bir tanesinin öldüğünü gördüm. Diğeri kafasından yaralandı. Ameliyat oldu. Eşim de tam olarak konuşamıyor. En küçüğü de yanımda yatıyor. Yüreğim acıyor. "dedi.
Jandarma ekiplerinin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.