Çorlu'da hayvan pazarı açıldı

Çorlu Belediyesi tarafından kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlık hayvanların satışı başladı.

GÜNDEM 15.09.2015 14:42:00 0
Çorlu

 Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, başkan yardımcıları Erdoğan Demirci ve Serhad Çatalkaya hayvan pazarını ziyaret etti. Başkan Baysan burada, hayvan pazarı hakkında yardımcısı Kemaleddin Avcı'dan bilgi aldı.

KÜÇÜKBAŞ 60, BÜYÜKBAŞ 200 LİRAYA KESİLECEK
Kurbanlık hayvan satış yerlerinin hijyen,insan ve çevre sağlığı, güvenlik ile hayvan refahı gibi unsurların gözetilerek düzenlendiğini belirten Avcı, 24 adet çadırda 500 civarında büyükbaş,  64 adet çadırda ise 3 bin civarında küçükbaş hayvan kapasitesi planlandığını dile getirdi. Belediye mezbahasının bayram boyunca Çorlu halkının hizmetinde olacağınısöyleyen Avcı, büyükbaş hayvan kesim ücretinin 200 lira, küçükbaş hayvan kesim ücretinin 60 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Çorlu Belediyesi canlı hayvan pazarında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlandığını belirten Belediye başkan yardımcısı  Avcı, "Hayvanların bulunduğu ortamlar kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildi. Halk sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbirler alındı. Kurbanlık hayvanların satış işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hayvanlardaki hastalık riskine karşı kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları kesinlikle almamaları, hayvanların pasaport bilgilerini incelemeleri ve damızlık değeri yüksek hayvanları da tercih etmemeleri hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Ayrıca Çorlu'da kurban kesim yerleri Çorlu Belediyesi Mezbahası, Perşembe Pazarı mevkii ve Selimiye Camii olarak belirlenmiştir."dedi.