En güzel 'Ebru'

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can'ın da aralarında bulunduğu ebru sanatçıları, Ebru üzerinde dünyanın en büyük Türk Bayrağı'nı yapıldı. ebruya iş

GÜNDEM 14.09.2015 17:28:00 0
En güzel

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, "Yalova 4. Noter'i tarafından,Türk bayrağı temalı ebru, dünyada su üzerinde yapılan "en büyük ebru" olarak tescillendi."dedi. 

Ebru ile yapılan Türk bayrağı Guinness'e girecek
Ebru sanatçısı Atilla Can’ın, 2009 yılında UNESCO ve Birleşmiş Milletlere gönderdiği dilekçelerle başlayan serüven 27 Kasım 2014'de zaferle sonuçlanmış ve ebru sanatı

Unesco'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine Türkiye'den 12. unsur olarak kaydedilmişti.
Eylül ayının ikinci cumartesi günü ‘Dünya Ebru Günü’ olarak kutlanırken, Dünya Ebru Günü'nün 4'üncüsü 12 Eylül günü Yalova'da  gerçekleşti. Yalova Kent Müzesi Sergi Salonu'nda 11 ülkeden 220 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılışına Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güner, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, 4. Organizasyon Başkanı Suna Koçal, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ile ebru sanatçıları katıldı.

TÜRK BAYRAĞI İŞLENDİ
''Barış ve Sevgi'' konulu konferansın ardından, su üzerinde  yapılmış dünyanın en büyük Türk Bayrağı ebru ile yapıldı. Ebru sanatçıları ve protokol üyelerinin 11'er metrekarelik 4 ebru çalışmasının 3'ünde Çintemani (Güç ve barış) birinde ise Türk bayrağı teması işlendi.

BAŞVURU YAPILDI

Bu sene etkinliğe Türkiye'nin farklı illerinden 400 ve ABD, İngiltere, Fransa, İsviçre, Rusya,Hollanda,Almanya,Tacikistan gibi 11 ülkeden çok sayıda ebru sanatçısı katıldığını belirten Atilla Can, "İlk defa dünyada su yüzeyinde en büyük Türk bayrağını yaptık.Dünyada yapılan her şey umutla yapılır.Biz sanatçılarda barışı,kardeşliği umut ediyoruz.Barışa en çok yakışacak olan da  Türk bayrağımızdı. Yalova 4. Noter'i tarafından, Türk bayrağı temalı ebru, dünyada su üzerinde yapılan "en büyük ebru" olarak tescillendi. Ebru Çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için gerekli başvurunun yapıldı. Teknik olarak Dünya Rekoru kırdık. Dökümanlarımızı Guinness Londra'ya göndereceğiz ve sonucu bekleyeceğiz.Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.2016 yılında 5. kez kutlanacak olan Dünya Ebru Günü muhtemelen yurtdışında olacak.Sanatımızı tüm dünyaya duyurmak,yaşam misyonlarım arasında ilk sırada.Dilerim sanat dünyada ve ülkemizde barışın ve sevginin dili olur."dedi.