Hay maşallah

Kurban Bayramına sayılı günler kala Narin Caddesi yanında kurulan hayvan pazarı hareketlendi. Pazarda, büyükbaş kurbanlıklar 5 ile 15 bin lira arasında, küçükbaşlar ise 400 ile 900 lira arasındaki fiyatlar

GÜNDEM 14.09.2015 17:26:00 0
Hay maşallah

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce çekilen kura sonrası satıcılar Kurban Pazarındaki yerini almaya başladı. Kurban Pazarında büyükbaş hayvanlar 5 bin lira ile 15 bin lira, arasında alıcılarını bekliyor. Küçükbaş kurbanlıklarda ise koçlar 600 ile 900 liradan, keçiler ise 400 ile 600 lira arasında değişin fiyatlarda satışa sunuluyor. Pazar esnafı, geçen yıla oranla kurban fiyatlarında çok az da olsa bir artış meydana geldiğini belirtirken, fiyatlardaki artış ise yurt dışından hayvan getirilmemesine ve yem ücretlerindeki artışa bağlandı.

ÇERKEZKÖY’DE YER KİRALARI DAHA UCUZ
Hayrabolu’dan gelip Çerkezköy Kurban Pazarında satış yapan Süleyman Budur, “30 yıldır kurban satıyorum. Pazardaki yer fiyatları uygun olduğu için Çerkezköy’e geldik. Burada yer kiraları 500 lira iken, İstanbul’da 5 bin ile 9 bin lira arasında değişiyor” dedi. Büyükbaş kurbanlıklarda geçen yıla oranla yaklaşık bin liralık artış meydana geldiğini söyleyen Budur, fiyatlardaki artışın talepte herhangi bir değişikliğe neden olmadığını ifade etti.
TALEPTEN MEMNUNUZ
Çerkezköy Kurban Pazarı’na Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden geldiğini belirten Şeref Ateşli, “Buraya 24 büyükbaş hayvan ile geldik. Kurbanlıklarımızın fiyatları 5 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor” dedi. Pazara geleli bir gün bile olmadığını söyleyen Ateşli, şimdiye kadar 2 kurban satışı gerçekleştirdiğini belirterek, vatandaşın talebinden memnun olduğunu söyledi.
KEÇİ FİYATLARI 400 LİRA'DAN BAŞLIYOR
Kurban Pazarında küçükbaş hayvan satışı yapan Sedat Ak ise “Pazara 240 küçükbaş hayvanla geldik. Bir günde toplam 50 adet kurbanlık sattık. Kurbanlık koç fiyatlarımız 600 ile 900 lira arasında değişiyor. Geçen yıla oranla küçükbaş kurbanlıklara olan talep bu yıl daha fazla” diye konuştu. Kırklareli’nden gelen Niyazi Topçular ise “Buraya 150 küçükbaş hayvan getirdik. Keçilerimizi 400 ile 600 liradan, koyunlarımızı ise 600-900 liradan satıyoruz. Şu ana kadarki talepten memnunuz” dedi.
EN BÜYÜĞÜ O
Pazarın en büyük hayvanı olan bin 100 kilo ağırlığındaki Boran, hem satıcıların, hem de pazara kurbanlık bakmak için gelenlerin ilgi odağı oldu. Boran, sıkı geçen bir pazarlık sonunda 15 bin liraya satıldı.
UZUNKÖPRÜ’DEN GELDİK
 Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden gelip Çerkezköy Kurban Pazarı’nda hayvan satışı yapan Erol Sevil, “Buraya 20 büyükbaş hayvan ile geldik. Bunlardan biri de Boran. 1 ton 100 kilo dolan Boran ve başka bir havyan daha sattık,İnşallah kalan 18 hayvanımızı da satarız."dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ-Onur AYDIN