Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek

Bir dizi ziyaret ve inceleme bulunmak üzere Edirne'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun bir sonrdaki durağı ise Tekirdağ oldu. Bakan Topçu, Tekirdağ'da gündeme bomba gibi düşec

GÜNDEM 13.09.2015 17:07:00 0
Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek

İlk olarak Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Topçu’yu, Vali Enver Salihoğlu karşıladı. Valilik binasında gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Topçu, “Bölücü terör örgütünün kökünü kazıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kim ne yaparsa yapsın o bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Millet de, devlet de buna kararlıdır. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.Açıklamasının devamında HDP’li milletvekillerinin derhal istifa etmeleri ya da azledilmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Topçu, “Bizim asli vazifemiz, Devletin bir saniyesini bile boşa harcamadan millete hizmet etmektir. Eşkıyaya yataklık etmek, sözcülüğünü yapmak değildir. Eğer bu görev onları rahatsız ediyorsa, inandıkları şeylere göre bir ahlakları varsa derhal istifa etmeli ya da azledilmeliler” diye konuştu.  

Bakan Topçu Tekirdağ’da

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinin ardından Namık Kemal Evi’ni ziyaret etti. Topçu daha sonra sırasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi İnşaatı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Rakoczi Müzesi’ni ziyaret etti.

DEVLETİMİZ EMRETTİ, BİZ DE BAŞ ÜSTÜNE DEDİK

Tekirdağ ziyaretlerinin ilk durağı olan Valilik binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Devletimiz emretti, biz de baş üstüne dedik. Devlette bir günlük görev de, bin yıllık görev de aynıdır, çünkü milletin makamlarıdır, millete hizmet makamlarıdır. Elimizden ne gelirse onu yapacağız. Gerekirse 24 saati 25 saate taşıyabiliriz demiştim. Devlet ve millet yine Çanakkale’de olduğu gibi, Anafartalar’da, Sakarya’da Dumlupınar’da olduğu gibi yine yedi düvelin arkasında durduğu bir güçle mücadele veriyor” dedi.

YİNE ONLAR YANACAK

Bakan Topçu, “Şehitlerimiz var, birileri yangın olduğunu söylüyor. O yangın bir zamanlar yine vardı, Çanakkale’de vardı, Sakarya’da vardı, Dumlupınar’da vardı, Anafartalar’da vardı. O gün Mavi Gözlü Komutan ’hattı müdafaa yok, sathı müdafaa var’ demişti. O yangın, bugün o yangından bahsedenlerin arkasındakileri yaktı. Evet, ülkemizde bir yangın var ama Çanakkale’de kimi yaktıysa, Sakarya’da kimi yaktıysa, Dumlupınar’da kimi yaktıysa yine onları yakacak Allah’ın izniyle” dedi.

BAYRAK İNMEYECEK EZAN DİNMEYECEK

Bölücü terör örgütünün arkasındakilerin kökünü kazımaya kararlı olduklarını kaydeden Topçu, “Hiç kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmasın. Kim ne yaparsa yapsın o bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Millet de, devlet de buna kararlıdır. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim. Kürt, Türkmen savaşı yoktur. Kürt’ün de, Türkmen’in de, Çerkez’in de Laz’ın da, Arnavut’un da büyük Türk Milleti’nin bir tek düşmanı vardır. O da Çanakkale’dekiler ve onların petrole batırarak üzerimize attığı paçavradır. Bizim düşmanımız budur. Onun için Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içinde bunları aşacağız” dedi.

DERHAL AZLEDİLMELERİ GEREKİR

Bakan Topçu, açıklamalarına gazetecilerin “HDP’li bakanlar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP’li vekillerinden oluşan heyet Cizre’ye yürüdü. Bunu nasıl değerlendiriyor sunuz?’ sorusunu yanıtlayarak devam etti. Devletin makamlarının millete hizmet için var olduğunu kaydeden Topçu, “Devletin makamları, milletin ve vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için vardır. Mecliste yemin etmiş insanların bu yeminin gereğini yapmaları gerekir. Bu yeminle alakalı sıkıntıları varsa derhal azledilmeleri gerekir. Bakın açıkça söylüyorum. Bizim Bakanlar Kurulu olarak görevimiz nedir? Anayasa gereği kurulduk. Görevimiz, Devletin bir saniyesini bile boşa harcamadan millete hizmet etmektir. Eşkıyaya mihmandarlık ve yataklık etmek değildir. Eşkıyanın sözcülüğünü yapmak değildir. Bunun için eğer bu görev onları rahatsız ediyorsa, bence kendilerinin inandıkları şeylere göre bir ahlakları varsa derhal istifa etmeliler veyahut azledilmeliler” ifadelerini kullandı. Bakan Topçu, Tekirdağ’daki ziyaretlerinin ardından Çanakkale’ye hareket etti.

Marmara Haber