11 ilçede şehitler için mevlit okutuldu

Son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçede Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu.

GÜNDEM 11.09.2015 17:05:00 0
11 ilçede şehitler için mevlit okutuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler için 11 ilçede Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu.Çerkezköy'de Cuma namazı hutbesinde ise Müftü Yusuf Tuna, "Komşumuzdan,akrabamızdan terörün hesabını sormaya kalkışmayalım. Unutmayalım ki; biz tahriklere kapılıp sokaklarda birbirimize düştüğümüzde sadece cinayet şebekelerinin hain emellerine hizmet etmiş oluruz." diyerek sağduyu mesajı verdi.

OSMANLI CAMİİNDE OKUTULDU
Çerkezköy Osmanlı Camiindeki Mevlid-i Şerife çok sayıda cemaat ile, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Mevli-i Şerifi  Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna okudu. Tuna, Cuma namazı sırasında  hutbe verdi. Hutbesinde "Bugün zorlu bir süreçten, ağır bir imtihandan geçiyoruz. Sınırlarımızın bittiği yerde savaş başlarken, zulümden kaçan milyonlarca insan vatanımıza sığınırken, bizi de ateş çemberinin içine çekmek isteyenler var. Karanlık oyunlarıyla bu   aziz milleti korkutmaya,yıldırmaya, bezdirmeye, bölmeye ve yok etmeye yeltenenler var. Evlatlarımızı hain emellerine alet eden,annelerinin bağrından kızlarımızı kaçıran,babalarının dizinden oğullarımızı koparan şer odakları var. Dini bertaraf edip kin ve nefreti diline dolayan, barış topraklarına nefret tohumları ekmeye çalışanlar var.Askerlerimiz,polislerimiz nice masum evladımız şehadet şerbetini içti. Analarımızın yürekleri yavrularımızın hayalleri dağlandı. Derin bir hüzün içindeyiz."dedi.
 

FERASETİ ELDEN BIRAKMAYALIM

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna hutbesini şöyle sürdürdü: "Elbette bu zor günlerde geride kalacak. Allahın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükuna yeniden kavuşacağız. Ancak daha ağır bedeller ödememek için, her türlü hile ve tuzağın farkında olalım. Mümine yakışır bir şekilde basiret ve feraseti elden bırakmayalım. Peygamber efendimizin ifadesiyle 'birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen' kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına asla izin vermeyelim. Hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekelerini işlediği cürümlerden dolayı, aynı kıbleye yöneldiğimiz,aynı peygambere ümmet olduğumuz, sevincimizi ve kederimizi,varlığımızı ve yokluğumuzu paylaştığımız masum kardeşlerimizi suçlamayalım. Komşumuzdan,akrabamızdan terörün hesabını sormaya kalkışmayalım. Unutmayalım ki; biz tahriklere kapılıp sokaklarda birbirimize düştüğümüzde sadece cinayet şebekelerinin hain emellerine hizmet etmiş oluruz. kardeşlerimize kem gözle baktığımızda şehitlerimin uğruna canlarını verdikleri değerlere ihanet etmiş oluruz. Bu gibi hallerde öfke aklımızı alıyor. Husumet gözümüzü karartıyor. Cahiliye asabiyeti bizi tüketiyor. Farkına varalım. Dilimiz kin, öfke ve nefrete değil, kalbimizdeki sevgi,şefkat ve merhamete tercüman olsun. Çok iyi düşünelim. Yaşadığımız acılar daha büyük acılara sebep olmasın. Düşmanlarımızı sevindirmeyelim."

Haber / Onur AYDIN