Tatil uzuyor

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusuydu.

GÜNDEM 11.09.2015 16:32:00 0
Tatil uzuyor

Bu soruyu Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu cevapladı. Topçu, önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda Kurban Bayramı resmi tatilinin pazartesi, salı ve arifeye gelen çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılabileceğini ifade etti. 15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında resmi bayram tatili uzatılabilir. 

Gözler Bakanlar Kurulu'nda

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun Kurban Bayramı resmi tatilinin pazartesi, salı ve arifeye gelen çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılabileceğini ifade etmesinin ardından gözler 15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi.
Resmi karar çıkana kadar ise Kurban Bayramı tatili günleri şöyle: 23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak. Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar işbaşı yapılacak. 
OKULLAR BAYRAMDAN SONRA AÇILACAK
Belediye başkanları ve turizmciler, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e, yani Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasını talep etmişti.Başbakan Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelendiğini duyurmuştu: Böylece öğrencilerin yaz tatili, 14 Eylül'den 28 Eylül'e kadar uzamıştı.