Kına gecelerinde şehitler için mevlit okuttular

Meslek hayatına 2006 yılında Çerkezköy Haber Gazetesi'nde başlayan ve haber merkezinin değişik birimlerinde görev yaptıktan sonra 3 ay önce Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görevlendirilen Faik Onur

GÜNDEM 11.09.2015 16:16:00 0
Kına gecelerinde şehitler için mevlit okuttular

Genç çiftin önceki akşamYeşil ailesinin evinin önündeki kına gecesi düzenlendi. Son günlerde yaşanan hain terör saldırıları nedeniyle gelen şehit haberleri üzerine genç çift, eğlence tertip etmek yerine, şehitler için kına gecelerinde mevlit okutmak istediklerini ailelerine bildirdiler. Bunun üzerine kınanın eğlence kısmı iptal edildi.

AİLELERİ KARŞILADI
Çerkezköy siyasetinin tanınan isimlerinden olan yıllarca AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği yapan Merve'nin annesi Nuran Yeşil ile babası Hasan Yeşil ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak yıllarca görev yaptıktan sonra bir süre önce emekliye ayrılan Faik Onur'un babası Turan Kaya ve annesi Mediha Kaya misafirleri karşıladı ve yakından ilgilendi. Çiftin kına gecesine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Melek Şen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Sevgi Aksoy, Kaya ve Yeşil ailelerinin eş, dost ve akrabaları ile çiftin arkadaşları katıldı.
MEVLİT OKUTULDU
Kına gecesi nedeniyle kız evininin bulunduğu apartmana dev bir Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılırken, meydanda Türk bayrakları ile süslendi. Kına gecesinde Galip Malkoç ve Mustafa Bilim Kuran-ı Kerim okundu. Malkoç ve Bilim daha sonra ilahiler seslendirdi. Yapılan duanın ardından kına yakma merasimine geçildi. Kına yakma sırasında gelin Merve Yeşil ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha önce kına gecelerinde gönüllerince eğlenmeyi hayal ettiklerini belirten Merve-Onur Kaya çifti, “Son günlerde hemen her gün yeni bir şehit haberi ile kan ağlıyoruz. Ülke olarak şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Böyle bir zamanda eğlenmenin doğru olmadığını düşündük ve kına gecemizde eğlenmek yerine mevlit okutmayı uygun gördük” ifadelerini kullandı.
POLİS EVLADIYIM
Kendisinin bir polis evladı olduğunu ve kardeşinin de halen polislik görevini yürüttüğünü belirten  Faik Onur Kaya, “Babam emekli polis. Kardeşim de polis olarak bu vatana hizmet ediyor. Dolayısıyla gelen her şehit haberinde ayrı bir üzüntü yaşıyoruz. Ailelerimiz bir araya geldi ve böyle bir zamanda kına gecesinde eğlenmek yerine mevlit okutmanın daha doğru olacağına karar verdik” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ