Halkımızı provoke etmeye çalıştılar

CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, Çerkezköy'deki 'Teröre lanet' eyleminde yaşanan olayları değerlendirdi.

GÜNDEM 10.09.2015 17:07:00 0
Halkımızı provoke etmeye çalıştılar

Ülger, “Yurdumuzun her yanında olduğu gibi geçtiğimiz gün bütün siyasi partilerin ve  halkımızın katıldığı sabır taşımızı çatlatan teröre karşı yürüyüş yaptık. Halkımızın büyük çoğunluğunun ilgi gösterdiği bu yürüyüş esnasında maalesef olmasını istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir kafe ve HDP parti binasına saldırılar düzenlendi. Olaylar esnasında daha büyük olayların yaşanmaması için MHP, BBP, SP ve CHP İlçe Başkanları ve yönetimleri ile beraber Belediye Başkanımız  Vahap Akay da canla başla mücadele etti. Olayların başlangıcından itibaren Çerkezköy’de daha önce hiç görmediğimiz bir grup devamlı halkımızı provoke etmek için uğraşmıştır. Bu grubun yaptığı hareketler hiçbir şekilde Çerkezköy’deki siyasi partilerimize ve Çerkezköy halkına mal edilemez. Bu olayların yaşanması için halkımızı provoke eden bu grubu kınıyoruz.”dedi.

PROVAKASYONA GELMEYİN
Ülger konuşmasını şöyle sürdürdü, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Elbette teröre karşı çıkıyoruz, tabii ki lanetleyeceğiz, elbette elimizde bayraklarla dışarı çıkacağız. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine karşılık vermekten kaçınacağız. Yakıp, yıkmak sadece pkk’nın değirmenine su taşımak anlamına gelir. Sakın ola provokasyonlara gelmeyin. Bizler bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayan insanlarız. Yurdumuzun 81 ilinden gelen Türk’ü, Kürt'ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevisi Sünni'si ile Çerkezköy halkının birlikteliğine kast eden kim olursa olsun karşısında durmaya devam edeceğiz.
HALKIMIZ OYUNLARA GELMEMELİ
AKP 400 vekil alamayınca pkk'nın silahlı saldırılara başlaması son derece manidardır. Dün AKP'nin kurucusu olan şahıs bugün HDP'de, HDP'nin kurucusu olan şahıs ise AKP'de milletvekilidir.Bu olayların çıkmasından ülkemizin kan gölüne dönmesinden kim sorumludur. Bu iki örnek bize sokakların karışmasından bu olayların kime hizmet ettiği ortadadır. Halkımızın bu konuda oyuna gelmemesi şehit sayısına göre seçim anketi yapanlara prim vermemesini istiyoruz.Bize ve topyekun yurttaşlarımıza düşen görev, siyasi rantları uğruna kalıcı barışı ve kardeşliğe dayalı gerçek bir çözümü üretmekten aciz olanlara ve dahası savaşı kızıştıranlara karşı birliğimizi, barış irademizi ve mücadelemizi en üst seviyeye taşımak ve bu kan denizinde tarafımızı doğru seçmektir. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak görevimizin bilincindeyiz.”
 Haber/Seyit SÜREN