Kapaklı kırmızı-beyaz

Son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için Kapaklı Belediyesi tarafından ilçede geniş katılımlı bir yürüyüş organize edildi. Devlet Hastanesi önünden başlayan yür?

GÜNDEM 10.09.2015 15:21:00 0
Kapaklı kırmızı-beyaz

Kapaklı'da teröre lanet yağdı

Kapaklı'da, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için ellerine Türk bayraklarını alan 7’den 70’e 10 binden fazla kişi, İsmet Paşa Mahallesi Devlet Hastanesi önünde toplandı. Yürüyüş öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Son günlerde neredeyse her gün  şehit veriyoruz. Bizi içeriden ve dışarıdan abluka altına almaya çalışan mihraklara öyle bir ders vermeliyiz ki, tek bilek, tek yürek, tek vatan, tek bayrak olduğumuzu anlasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne hep birlikte sahip çıkacağız. Yürüyüşümüzde hiçbir siyasi parti amblemi gösterilmesin. Bugün burada herkes birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bulunuyor” dedi. Mandalı, “8 yıldır açılım açılım dediniz, buradaki vatandaşlarımızı terk ettiniz. Benim Kürt kardeşlerimin, dün olduğu gibi bugün de bizlerle olduğunu kanıtlama günüdür” dedi
YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI TRAFİĞE KAPATILDI
Mandalı’nın konuşmasının ardından binlerce vatandaş hep birlikte Kapaklı Belediyesi’ne doğru yürümeye başladı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yürüyüş güzergahını trafiğe kapattı. Şehide Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü’ne katılan binlerce Kapaklılı, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Kahrolsun pkk” sloganları attı.
SİZLERİ TÜRK BAYRAĞI ALTINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM
Şehitler için yapılan yürüyüşün ardından Kapaklı Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seçim otobüsü üstünden seslenen Başkan İrfan Mandalı, “Şehitlerimiz, bu vatan için hayatını feda etti. Allah onların ruhunu şad etsin. Sizlere 12 yıldır Kapaklı’da liderlik yapıyorum. Partiniz, görüşünüz, dininiz, mezhebiniz ne olursa olsun sizleri ayrım yapmadan kucaklayacağıma söz verdim. Başta terör örgütü pkk olmak üzere bizi içeriden ve dışarıdan yıkmaya çalışan terör örgütü yandaşlarını yıkmaya var mısınız? Sizleri Türk Bayrağı altında birleşmeye davet ediyorum” dedi.
HÜKUMETİ ELEŞTİRDİ
Mandalı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Yanı başımızdaki İran ya da Irak’ta devletine hükümete saldıran var mı? Ama maalesef Türkiye’de bizi bölmeye çalışan iç ve dış güçler var. Fakat bizi bölmelerinin mümkünatı yok. 7-8 yıldır açılım açılım dediniz, Türkiye’yi bu hale getirdiniz. Sizin amacınız neydi? Açılımın yanlış olduğunu şimdi telaffuz ediyorsunuz. Dağdaki eşkıyayı, ‘Gel sen burada siyaset yap, gel belediye başkanı ol, hatta yetmiyormuş gibi gel milletvekili ol’ deyip çağırdınız. Ne oldu? O pkk sempatizanları, asfaltın altına gizlice mayın döşedi. Şu anda devletine, askerine güvenmeyen insanlar pkk’ya doğru kayıyor. Kürtler ile Türkler kardeştir. Bin yıldır birlikte yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bizim bizden başka dostumuz yok.” Katılımcılar Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ-Onur AYDIN