Servisçilerden 'eylem' tehdidi

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) il genelindeki bütün servisçilerin

GÜNDEM 3.09.2015 17:56:00 0
Servisçilerden

Dernek üyelerinin, UKOME’nin 7 Eylül’de yapacağı toplantıda kendileri lehine bir karar çıkmaması durumunda UKOME’nin önünde toplanacak yol  belgelerini teslim edecekleri ve protesto eyleminde bulunacakları öğrenildi.

Servisçilerden UKOME’ye tepki

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Tekiradğ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nin  UKOME’nin aldığı kararları masaya yatırdı. Toplantıya Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve Saray ilçelerinde hizmet veren servisçiler den toplam 50 kişi katıldı.
EVRAKLARIMIZI TESLİM EDECEĞİZ
Denek Başkanı Firet Tanyeri, dernek üyelerinin haklarını korumak için dernek olarak elinden geleni yaptıklarını ancak UKOME’nin son aldığı kararın korsanlara taviz verdiğini söyledi.  Tanyeri, S ve J plakalı araçların sorunlarının çözümü konusunda UKOME nezdinde birlikte hareket edilmesi kararı alındığını belirten Dernek Başkanı  Fikret Tanyeri, “UKOME’nin 7 Eylül’de yapacağı toplantıda bizlerin lehine bir karar çıkmazsa o zaman tüm servisçiler olarak UKOME’nin önünde toplanarak yol belgelerimizi teslim ederek ödediğimiz paraları da geri isteyeceğiz. Bizleri mağdur etmeye hakları yok. Dada öncede UKOME yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde her defasında düzeltileceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözü verildi. Ancak son alınan karara şaşırmamak mümkün değil. Her ilçenin servisçisi her ilçede çalışacak diye karar alınmış. Kendilerine göre haklı olabilirler. Ancak burada her ilçede çalışan servisçinin mağdur olacağı hiç dikkate alınmamış. Biz diyoruz ki her ilçede görev yapan servisçi kendi ilçesinde çalışsın kimse kimsenin ekmeğiyle oynamasın.”dedi.
UMUDUMUZ BEKLENTİMİZ DOĞRULTUSUNDA  BİR KARARIN ÇIKMASI
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Denek Başkanı Fikret Tanyeri UKOME’den umutlarını kesmediklerini ve beklentileri doğrultusunda bir karar çıkacağından umutlu olduklarını da belirterek, “Biz dernek yönetimi olarak UKOME Dairesi Başkanlığı ile bu güne kadar bir dizi görüşmeler yaptık. Son görüşmemizde bize toplantıdan iyi şeyler çıkacağı yönünde bilgiler verildi ve bizde iyi şeyler çıkacağını biliyor ve inanıyoruz. İnşallah yanılmış olmayız.”
BİZİM KENDİ İŞİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM
Başkan Tanyeri, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Özellikle şunu belirtmeliyim ki biz servisçiler olarak kendi işimize sahip çıkmamız lazım. Biz kendi işimize sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz. Bu nedenle dernek üyesi tüm arkadaşlarımız yönetimin yanında olmaları gerekmektedir. Biz S ve J plakalarını çözüme kavuşması içi çalışıyoruz. Tekirdağ İl genelinde her ilçede servis çeken araçlar kendi bölgesinde çalışacak. Oda kurmakdaki amacımızda bu.her ilçede servis çekenler bir birlerinin hakkıyla ekmeğiyle oynamamalı. Herkes kendi ilçesi sınırları içinde işini yapmalı. Son alınan kararla örneğin Malkara’daki Çerkezköy’de Çerkezköy’deki de Malkara’da servis çekme işi yaparsa bu etik değil.Dediğim gibi her kez kendi ilçesi sınırları dahilinde işini yapmalı. Bizim tüm mücadelemizin birisi de budur. Düne kadar plakalar para yapmıyordu. Ama artık para yapar duruma geldi.Bizim ekmeğimize engel olan bir de korsan çalışanlar var. UKOME bu korsan çalışanların üzerine gitmeli ve gerekli yaptırımı yapmalı diyoruz. Yıllardır bu meslekte çalışarak vergi veren bizlerin hakkı da böylece korunmasını istiyoruz. İşte bu yönde de yoğun bir mücadele veriyoruz. Bizim kişi ve kurumlarla bir alıp veremediğimiz kesinlikle yok. Biz sadece yasal hakkımız olanların bize verilmesini istiyoruz ve talep ediyoruz.”diye konuştu.
GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ
Toplantıya katılan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ise, S ve J plakaların hakkının korunması için çalıştıklarını belirterek, “Arkadaşlar bende sizler gibi servisçiyim. Şunu özellikle belirtmek istiyorum Bu işin CHP’lisi, AKP’lisi ve MHP’lisi yok. Yani siyasi hiçbir yanı yok.Bugün Tekirdağ ve ilçe belediyeleri CHP’li başka bir partiden de olabilirdi.Biz burada şu parti geldi de böyle yapılıyor hesapları yada söylemleri yapmamız yanlış. Hepimizin sorunu ortak ve tek sorun. Bunu nasıl çözümleriz ona bakmalıyız. Daha önce Tekirdağ Büyükşehir olmadan 77 tane izin belgesi verilmiş.Bu gün bu sayı 177 yada 200 olmuştur.Bu da bazı kişilerin ısrarıyla verilmiştir.Ne kadar doğru yada yanlış onu da tam olarak bilmiyorum.Az önce dernek başkanımızın da belirttiği gibi UKOME daha önce aldığı kararında her ilçe araçları kendi ilçesinde çalışır denmiş.Sonrada bu tüm il genelini kapsamış. Ben bu konuda bir önerge verdim. UKOME’nin almış olduğu kararların yanlış olduğunu belirttim  ve düzeltilmesini istedim.7 Eylül’de UKOME’nin yapacağı toplantıda sizlerin istediği yani beklentileriniz doğrultusunda karar çıkacağına inanıyorum.Bütün mesele  biz servisçiler olarak kendi işimize sahip çıkamadığımızdan.Bu işin partiyle  alakası yok.Biz bu gün UKOME’nin alt komisyonunun hatasını yaşıyoruz.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN