Albayrak'a protesto

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

GÜNDEM 3.09.2015 16:09:00 0
Albayrak

Bir partili Albayrak’a “Siz çalışmıyorsunuz.Biz sizin buraya gelmenizi bekliyoruz, size derdimizi anlatmak istiyoruz ama siz yanınıza iş istemek için gelen çocuklara ‘ben iş bulma kurumu değilim’ diyorsunuz.” Diye çıkıştı. Albayrak ise, “Enerjinizi AKP ‘ye karşı kullanın, bana değil” diye karşılık verdi. 
Bu gerginliğin ardından toplantı gazetecilere kapatıldı. 

Sözümüzü yerine getireceğiz

 

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Deresi üzerine taşkın koruma amaçlı yapılan köprü ve menfezlerin açılışına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albyark, açılışın ardından Çerkezköy Belediyesi’ne geçti ve burada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte basın toplantısı düzenledi
5 YILIN SONUNDA BÜTÜN VAATLERİMİZ GERÇEKLEŞECEK
Çerkezköy’ün sürekli göç alan bir ilçe olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy’ün birçok sorunu ötelenen fakat sürekli göç alan, bunun sonucunda ise nüfusu hızla artan bir ilçe. Benim ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim beyannamesinde yazan her vaadi 5 yılın sonunda gerçekleşecek. Vatandaşımıza 5 yıl içinde neler yapacağımızın sözünü ne verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Kızılpınar’a yapacağımız 21 derslikli okulun temelini 1 Nisan’da atmayı planlıyoruz. Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi son aşamaya geldi. Şubat 2016’da temelini atacağız.”dedi.
AKAY 80 MİLYON İSTEDİ
Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağlık Mahallesi’ne alt geçidin projelendirme çalışması, Kızılpınar’a üst geçit yapılması, Atatürk Viyadüğü kavşak düzenleme çalışması, Bağlık Köprüsü’nün iyileştirme çalışmalarının projelendirme kısmı sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nin çevre yoluna bağlanması ile ilgili etüt çalışmamız sürüyor. Bahçeli Kavşağı’nın yer teslimi yapıldı, çalışmalar başlayacak. Çerkezköy Şehir Stadı, Aşevi, Gıda Bankası gibi diğer projeler için Çerkezköy Belediye Başkanımızın yaklaşık 80 milyonluk bir talebi var. Bu talebin tamamı görev süremiz içinde karşılanacak” diye konuştu.
AYRIM YOK 
Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin büyükşehir kanunu ile görev tanımlarının yapıldığını ancak vatandaşın gözünde böyle bir ayrımın olmadığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gelen talep, istek ve şikayetleri aktarmaya, birlikte çözüm bulmaya devam edeceklerini söyledi.
ÇERKEZKÖY’E YPILACAK YATIRIMLAR
Toplantıda Çerkezköy’e yapılacak yatırımlar ise tekrar gündeme geldi.Bu kapsamda Şelaleli Park’ın altına katlı yer altı otoparkı, Akbank’ın arkasına 400 araçlık otopark ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yeni stat yapılacak ve Çerkezköy’ün içme suyu hattı yenilenecek.  Ayrıca Kızılpınar’ın altyapısı ve üst yapısının yeniden yapılacak, çöp dökümü yasaklanan Çerkezköy Çöplüğü ıslah edilecek. Kanalizasyonu eksik olan noktalarda kanalizasyonun yapılacak.Şehir içinde su taşkınlarının yaşandığı noktalara 4 bin 78 metre kapalı yağmur suyu kanalı yapılacak. Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi ile Kızılpınar’a 21 derslikli ilköğretim okulu yapılacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kreş Eylül ayı içerisinde açılacak. Derelere akan kanalizasyonlar kolektör ile yapılacak arıtma tesisine aktarılacak. Aşevi kurulacak ve Gıda Bankası açılacak.
TEK-PARK’TAN GERİ ADIM YOK

Yapılacak yatırımların ardından Albayrak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tek-Park sistemine vatandaşlardan büyük tepkiler geldiğini hatırlatılması üzerine Albayrak, Tek-Park’ın yeni oluşan bir sistem olduğunu söyledi. Albayrak, “Oluşan aksaklıkları ve gelen talepleri her Pazartesi günü yönetim kurulu toplantısında değerlendirdiklerini kaydeden Albayrak, “Aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Zannediyorum ki vatandaşların önerileri doğrultusunda eksikliklerimizi gidereceğiz. Bütün gelişmiş Büyükşehirlerde ücretli otopark sistemi var. Artık bu kabul edilmeli. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağız. Bunu daha da geliştirerek Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de trafiği rahat duruma getireceğiz. Çerkezköy için şu anda iki otopark planımız var. Birincisi Şelale Park’ın oraya yer altı otoparkı yapmak. İkincisi ise Akbank’ın arkasına bilgisayar kontrollü 400 araçlı bir otopark çalışmalarımız devam ediyor” diye cevapladı.
ÇERKEZKÖY VE KAPIKLIYA EŞİT MESAFEDE OLACAK
Kapatılan çöp alanıyla ilgili bir soruya Albayrak, ”Ciddi bir çevre felaketini sezer sezmez ilçe belediyemizle orayı kapatıp çöplüğü Önerler kısmına alıyoruz. Söz konusu çöplüğü de ciddi bir hafriyat toprağıyla baskılayıp bacaladık. Bu seneki yatırım planımızda var ama bazı şeyleri aşmak kolay değil. Çünkü eski dönemlerde işletilen bu çöplük mülkiyet sınırlarının dışına da taşmış. Bakanlık sadece belediye mülkiyetinde olan yerlere gerçek rehabilitasyon izni veriyor. Gerçek rehabilitasyon demek; eski çöplüğün tamamen kapatıp rehabilitasyon yapmak, orayı parka çevirmek demek. Bununla ilgili önümüzdeki senenin bütçesine yetişebileceğini düşündüğümüz bir bütçe teklifimiz var. Çerkezköy ve Kapaklı’ya eşit mesafede bir transfer merkezi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
10 DAKİKADA MÜDAHALE ETİK
Çerkezköy Devlet Hastanesinin Acil Servisi’nin taşan kanalizasyon nedeniyle kapanmasıyla ilgili soruya Albayrak, Adliye ile Devlet Hastanesi’nin kesiştiği imar yolunda asbes borusu olduğunu belirterek, “Asbes borumuzun patlamasıyla ilgiliihbar aldık ve 10 dakika içinde müdahale ettik. Etmiş olduğumuz müdahale kot seviyesi çok aşağıda olduğu için 70 barlık bir su vardı ve o bölgeyi tamamen kapsıyordu. Bu patlama imar sınırlarımızda olmuyor. Bu patlama yeni yapılan hastanenin istinat duvarının altından giderek hastanenin imar dışı yapmış olduğu Acil Servisini su basıyor. Acil Servisin bulunduğu yerde kendi kanalizasyon hatları mevcut. Biz müdahale ettik. Bizden vidanjör talebinde bulundular. Vidanjörler geldiğinde zaten 1 damla su bile kalmamıştı” dedi.
İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, basın toplantısının ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada Albayrak ve Akay’ı İlçe Başkanı Birol Öztürk karşıladı. Toplantıya CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe ile CHP ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.
YATIRIMLAR BEKLİYORUZ
CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanından Çerkezköy’e yatırım ve yardımlar beklediklerini söyledi.
4MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, yaklaşan erken seçimi değerlendirdi. Çetin, 7 Haziran seçimlerinde CHP örgütlerinin üzerine düşen her şeyi yaptığına değinerek, “İktidardaki parti devletin bütün imkanlarını kullandı. Ancak biz önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde de elimizden geleni yapacağız, yeni bir yol izleyerek vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarda bulunacağız. Gelecek seçimde CHP olarak Tekirdağ’da en az 4 milletvekili çıkarmamız lazım. Geçen seçimde eksiklerimiz oldu bu sefer bunları da görerek hareket edeceyiz” dedi.
SİYASET YLAPMAK KOLAY DEĞİL
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise CHP de siyaset yapmanın kolay olmadığını vurgulayarak, “bu seçimde CHP kendini çok daha iyi ifade etmeli gerçeklerle ve daha somut hedeflerle yol alıp önümüzdeki iki ayda kendimizi iyi anlatmalıyız. Herkesten özverili çalışmalar bekliyoruz. Örgütlerden gayret istiyoruz. Çünkü Ekim ayı çok yoğun geçecek” diye konuştu.
TARAFSIZ DAVRANIYORUZ
Burada partililere seslenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak tarafsız davrandıklarını belirterek, “Her gün bir ilçemizi dolaşacağız, vatandaşımızın önerilerine kulak vereceğiz ve onlarla birlikte yol alacağız. Özverili çalışmalarımız devam edeceğiz. Boru patlasa bunu siyasi malzeme yapacak rakiplerimizin olduğunu biliyoruz. Bizde siyasetin içinden geldik. Müdafada olmayın çünkü CHP’liler müdafada olmaz.” dedi.

SİZ ÇALIŞMIYORSUNUZ TEPKİSİ
Toplantıya katılan parti üyelerinden Uğur Altay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştirdi. Altay, Albayrak’a yönelik olarak, “Siz çalışmıyorsunuz, biz sizin buraya gelmenizi bekliyoruz, size derdimizi anlatmak istiyoruz ama siz yanınıza iş istemek için gelen çocuklara ‘ben iş bulma kurumu değilim’ diyorsunuz. Bu cümleyi kullanmanız çok yanlıştı. Bir vatandaş olarak ben utandım o sözlerden. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı bir kadın, onun yaptıklarını örnek alın. O çalışıyor sizin ekipleriniz çalışmıyor” diye çıkıştı. Şaşıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Enerjinizi AKP ‘ye karşı kullanın bana değil” diye cevap verdi.
Partilinin bu çıkışının ardından, toplantı gazetecilere kapatıldı.
Haber/Onur AYDIN