İki vekil arasında 'İhanet' tartışması

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel arasında 'ihanet' tartışması başladı. Köprülü'nün 'Erken seçim vatana ihanettir' sö

GÜNDEM 2.09.2015 19:23:00 0
İki vekil arasında

Yel’in bu açıklamalarına da cevap veren Köprülü, ‘bana siyaset dersi vermeye kalkan bu anlayış’ diye başladığı sözlerinde Yel’e tepki gösterdi ve şunları söyledi: “Sayın Yel partimizin adını ağzına almadan önce; sözde çözüm sürecinin mimarı olan bir partinin milletvekili olarak Oslo’da pkk ile işbirliği yapan, Habur’da teröristlere coşkulu karşılama töreni düzenleten, her hafta onlarca şehit haberi gelmesinin sorumluları kimlerdir? Bu soruların cevabını versin.”dedi.

Birbirlerine girdiler

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,  Adli Yıl açılış töreninde “Erken seçim vatana ihanettir diyenler erken seçim kararı aldılar” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Bu sözlere ise yanıt AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’den geldi.
İHANET GÖRMEK İSTİYORSA
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'nün yaptığı açıklamaya sert çıktı. Yel ‘'CHP'li vekil ihanet görmek istiyorsa CHP’Lİ Şafak Pavey ile HDP’li Selahattin Demirtaş'ın konuşmasına baksın'' dedi. Yel, “Millete gitmek ihanet değildir. CHP ve MHP hem bizimle koalisyondan kaçıyor, hem kendi aralarında koalisyon kurmuyorlar, hem de seçimden korkuyorlar” dedi.
KÖPRÜLÜ’DEN CEVAP GELDİ
Yel’in sözlerine ise Köprülü, yaptığı yazılı basın açıklaması ile cevap verdi. Köprülü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Kasım 2015 tarihinde yapılmak üzere aldığı erken seçim kararı ve AKP’nin ülkemizi kaosa sürükleyen politikaları hakkında 1 Eylül 2015 tarihinde yaptığım açıklamalar üzerine, AKP Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Yel’in sözlerimi çarpıtan değerlendirmeler yaptığını gördüm. Anlatılmak istenen mesajı göremeyen, bunun üzerine bir de bana siyaset dersi vermeye kalkan bu anlayışa karşı maalesef tekrar bir açıklama yapmayı zorunluluk görüyorum. 1 Eylül 2015 tarihinde, Adli Yıl açılış töreninde basın mensuplarının seçim süreci ile ilgili sorularını yanıtladığım bir demecimde, “Erken seçim vatana ihanettir diyenler erken seçim kararı aldılar” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine gönderme yapmıştım. Sayın Yel’e hatırlatmak gerekirse; dönemin Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıl 2004’te TOBB’da yaptığı bir konuşmasında; ‘Erken seçim talebinde bulunmak vatana ihanettir, bu yaklaşım içinde olanlara izin vermeyin” demiş, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010 ve son olarak Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 2014 yılında da, ‘Erken seçim tartışmaları niye gündeme geliyor, merak ediyorum, erken seçim anlayışını vatana ihanet olarak görüyorum’ diyerek bu konuyu defalarca vurgulayarak erken seçimi vatana ihanet olarak nitelemiştir.”dedi.
PARTİMİZİN ADINI AĞZINA ALMA
Köprülü, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Adli Yıl açılışında yaptığım açıklamamda da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine atıfta bulunarak ve bir hatırlatma yaparak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu kısaca özetlemeye çalıştım. Sayın Yel partimizin adını ağzına almadan önce; sözde çözüm sürecinin mimarı olan bir partinin milletvekili olarak Oslo’da pkk ile işbirliği yapan, Habur’da teröristlere coşkulu karşılama töreni düzenleten, her hafta onlarca şehit haberi gelmesinin sorumluları kimlerdir? Bu soruların cevabını versin. Hal böyle iken AKP’li Yel’in ‘neresinden tutsanız elinizde kalacak’ bu açıklamalarını traji-komik buluyor ve bu açıklamamızın kendisi tarafından bu sefer doğru idrak edileceğini umuyorum. Ve buradan tekrar ediyorum ki Biz 1 Kasım’a hazırız, önce Türkiye diyoruz. Göreceksiniz Ülkeyi ateş çemberine sokanlar sandıkta hesabını vereceklerdir.”