Balık bolluğu

1 Eylül'de balık yasağının sona ermesinin ardından Çerkezköy Balık Pazarı'nda tezgahlar şenlendi. Vatandaşlar ise, taze balık yemenin tadını çıkarttı. Balıkçılar bu yıl her c

GÜNDEM 2.09.2015 18:29:00 0
Balık bolluğu

Tezgahlar şenlendi

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı, 1 Eylül günü sona erdi ve balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı. Balıkçılaın denize açılmasıyla birlikte kapalı olan Çerkezköy Balık Pazarı da açıldı.
TEZGAHLAR DOLDU
Denizin verdiği bereket ise tezgahları doldurdu. Balık Pazarı esnafından Yaşar Balıkçılık çalışanı Dursun Akkurt, bu sezon balığın önceki yıllara göre çok daha bol olacağını ve ilerleyen günlerde de  tezgahlara daha çok balık gelmesiyle de fiyatların düşeceğini söyledi.Akkurt, “1 Eylül tarihiyle birlikte yeni balık sezonuna merhaba dedik.Şu anda tezgahlarımız şenlenmeye başladı. Artık bundan böyle tezgahlarımız boş kalmayacak. Günün her saatinde vatandaşlarımız bu tezgahlarda istediği balığı alabilecek. Bu yıl önceki yıllara göre çok daha bol balık olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bu yıl denizlerimiz çok daha bereketli. Her cins balık bol. İnşallah bu yıl balık yemeyen kalmayacak. Herkes bol balık tüketecek. Bu yıl önceki yıla göre sezon açılışındaki fiyatlar daha ucuz ve özellikle de hamsi geçen sezonun kapanış fiyatı olan 10 liradan satışı başladı. Havaların sıcak olmasıyla birlikte şu anda tezgahlarımızda bol balık sergileyemiyoruz. Buzdolabında tutuyoruz. Tezgahlarımıza az miktarda balık sergiliyoruz.”dedi.
FİYATLAR NASIL
Dursun Akkurt, “Hamsinin kilosu 10, İstavrit’in 15, Sardalya’nın 7, Mezgit’in  büyüklüğüne göre 15 ile 20 lira ile Mırlan’ın kilosu 20 ile 25 lira civarında. 350-400 gram gelen palamutun tanesi 15, Çupra ve levrek tane 8 ile 10 lira barbunun kilosu ise 25 lira dedi.
BU YIL HERKES BOL BALIK YİYECEK
Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Cenk Diş, bu sezon balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini söyledi. Diş, “Bu sezon gerçekten bol balık olacak durum onu gösteriyor. Özelliklede hamsi, istavrit ve palamut önümüzdeki günlerde daha da bollaşacak. Tabii ki diğer balık çeşitleri de aynı olacak. Balık yemek sağlık acısından da çok önemli halkımızın bol balık tüketmesini tesviye ediyoruz. Sezonun yeni olmasıyla birlikte belki vatandaşlarımız balık fiyatları biraz yüksek gibi gözüke bilir ancak 15 Nisan avlanma yasakları öncesinin kapanış fiyatlarıyla açılış yapıldı. Bu da balığın bol oluşunun bir göstergesidir. Dediğim gibi önümüzdeki günlerde daha da bollaşarak fiyatlar yarı yarıya düşecek belki daha da aşağıya düşer.”dedi.
İTHAL SOMON RAĞBET GÖRÜYOR
Cenk Diş, “Yerli somon balığının kilosu ise şuan 15 liradan satışa sunuldu. Yerli somon balığı da ilerleyen günlerde fiyatı düşer. Daha sezon yeni olduğu için fiyatlar şimdilik böyle. Yeni balık sezonunun balıkçılara ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, herkesi ve her kesimi bol balık tüketmesini tavsiye ediyorum.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN-Onur AYDIN