İçme suyu hattına modernizasyon ve onarım

Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürlüğü ekipleri tarafından İçme Suyu Arıtma Tesislerinde Modernizasyon ve onarım çalışmaları yapıldı.

GÜNDEM 1.09.2015 18:45:00 0
İçme suyu hattına modernizasyon ve onarım

Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürlüğü  İçme Suyu Arıtma Tesislerinde Ana Ekipman Kontrol Paneli üzerinde bulunan cihazların ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle modernizasyona gitti. Tesise gelen ham suyun pH dengesini ve flok oluşumunu sağlamak için  kimyasal hazırlama tankları, mekanik karıştırıcılar, kimyasal boru hattı ve kimyasal dozaj pompalarının bakımı onarımını gerçekleştirdi. 

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:  ‘‘İçme Suyu Arıtma Tesislerinde Ana Ekipman Kontrol Paneli üzerinde analog kağıt üzeri veri kaydeden 2 adet cihaz ekonomik ömrünü tamamlamıştır. 2 adet dijital tip kağıtsız veri kayıt cihazı ile modernize edilerek İçme Suyu Arıtma Tesisleri debi miktarları ve online analiz cihazları verileri kayıt altına alınarak içme suyu kalitesi 7 gün 24 saat anlık takip altına alınmıştır. Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürlüğümüz Tesise gelen ham suyun pH dengesini korumak ve koagulasyon sırasında elverişli flok oluşumunu sağlamak üzere kullanılan 4,93m? kapasiteli 2 adet kimyasal hazırlama tankları betonarme yapısı ve mekanik türbin karıştırıcısı deformasyona uğramıştır. Kimyasal tankların betonarme yapısı kimyasallara dayanıklı yapı harçları ile onarılmış ve epoksi boya uygulaması ile onarım tamamlanmıştır. Paslanan mekanik türbin tip karıştırıcılar paslanmaz mekanik türbin tip karıştırıcılar ile yenilenmiş onarım tamamlanmıştır.Hasarlı ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan kimyasal tank çıkışı boruları, tahliye vanaları ve yönlendirme ekipmanları yenileriyle değiştirilmiştir. 0-440 lt/saat kapasiteli 3 adet kimyasal dozaj pompalarının bakımları yapılmış test edilip devreye alınmıştır. Kimyasal hazırlama tankları, mekanik karıştırıcılar, kimyasal boru hattı ve kimyasal dozaj pompalarının bakım onarımları tamamlanmıştır.’’