Sünnet olan çocuklara eğlence

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından 28-30 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan ancak terör olayları nedeniyle iptal edilen festival kapsamında sünnet ettirilen çocuklar için sade bir eğlence progra

GÜNDEM 1.09.2015 18:40:00 0
Sünnet olan çocuklara eğlence

Ulaş Hizmet Binası Kapalı Düğün Salonunda düzenlenen programa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Ayça Çevikelli, Menderes Yıldız ve Nuh Nuhoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sünnet Olan Çocuklar ve Ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğlence programı kapsamında çocuklara yönelik Karagözle- Hacivat oyunlarının yanı sıra dans  gösterisi ve zeybek gösterisi sergilendi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ise Türk Bayrağı hediye edildi. Gece boyunca ise Onuncu Yıl Marşı çaldı.

ONUNCU YIL MARŞI EŞLİĞİNDE TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI

Çok üzüntülü olduğunu ve içinin buruk olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ”İki kez üzüntülüyüz. Birincisi ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı üzüntülüyüz, neredeyse her gün aldığımız şehit haberleri bizleri derin üzüntülere sürüklüyor. Gencecik fidanlarımızı toprağa veriyoruz. Analar ağlıyor, babalar ağlıyor, biz ağlıyoruz, Türkiye ağlıyor. İkincisi sünnet çocuklarımıza düğünlerini, şenliklerini yapamamış olmaktan dolayı üzüntülüyüz. Erkek evlatlarımız için Türk ve Müslüman olmanın en temel şartlarından biri olan sünnetimizi, size yakışan bir eğlence ile tamamlayamamaktan dolayı da üzüntülüyüz. Ama Türkiye şehit acıları yaşarken bizim eğlenmemiz, Ergene’ye Ergeneli’ye yakışmazdı. Türk milleti büyük millettir. Daha önce de söylediğim gibi, toplumların büyük toplum olmasını sağlayan en önemli özelliklerden biridir acılarını ve sevinçlerini paylaşmak, dayanışma içinde olmak. Biz, memleketimizin neresine bir ateş düşse o acıyı yüreğimizde hissederiz. Nerede memleketimin insanını mutlu eden bir olay varsa bizimde yüreğimiz kıpırdar, biz de mutlu oluruz’ dedi.

198 ÇOCUK SÜNNET OLDU

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Ailelerine de geçmiş olsun diyor ve kendilerini kutluyorum. Onlar artık bizim gözümüzde birer erkek. Geçen hafta hastanede sünnet olanlar benim gözümde birer çocuktu, ama şimdi karşımda 198 tane erkek görüyorum. İnşallah hep birlikte diğer mutluluklarını görmek, düğünlerini birlikte yapmak bizlere kısmet olur. Belediyemizin yapmış olduğu bu güzel sünnet organizasyonunda Ergene belediye personeli başta olmak üzere emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Sünnet olan 198 çocuğa küçük altın takarak, hediyelerini verdi. Kına gecesinin de gerçekleştiği etkinlikte gece boyunca çocuklara dondurma, oyuncak ve hediyeler dağıtıldı.