Çetin çiftinden eğiteme destek

Hayırsever işadamı Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin, Ambardere Mevkii'ne isimlerini taşıyan bir okul yaptıracak. Eğitim Kampüsü' projesi kapsamında yapılacak olan Çerkezköy Seval-Ahmet Çe

GÜNDEM 1.09.2015 18:36:00 0
Çetin çiftinden eğiteme destek

Kampüs projesine ilk imza

Ambardere Mevkii’nde 132 bin metrekarelik arazi üzerine yapılması planlanan kampüs projensin ilk okulunu Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan eşi Seval Çetin yaptıracak.

Okulun yapımı için dün Atak Kozmetik fabrikasında düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ile çok sayıda sanayici ve siyasi ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

İNSANA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR

İnsana yapılan yatırımın geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu belirten Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yaradanım bize cömert davrandığı şeyler karşısında bizim yaptıklarımız bir şey değildir. Onun bizlere verdiği bu nimetler karşısında yaptığımızın sözü bile olmaz. Eğer bir yıla yatırım istiyorsan buğday ve çeltik ek. Eğer on yıla yatırım yapmak istiyorsan ağaç ve kavak ek. Eğer yıllara geleceğe yatırım yapmak istiyorsan insana yatırım yap.”dedi.

ÖNEMLİ BİR GÜN

Nüfusu 130 bine dayanmış Tekirdağ’ın ve Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan

Çerkezköy için önemli bir gün olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,

 “Çerkezköy’ümüz eğitim konusunda eksikleri çok fazladır. Bugün teşekkürü hak eden Çetin ailesine bir kere daha Çerkezköylüler olarak şükranlarımızı sunuyorum. Bugünün önemi Hacı Fahri Zümbül cami önünden, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Serkan-Müjgan Karagöz engelli okulunun önünden her geçişimizde biz bunun önemini bugün bir kez daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Böyle bir hassasiyetlerinden dolayı okul kampüsünün protokolünün tamamlanmasına sayılı günler kala böylesine bir Fen Lisesini Çerkezköy’e kazandıracakları için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ 133 DÖNÜMLÜK ALANA YIPALACAK

Çerkezköy’ün adının eğitimle de marka kent haline gelmesi için seferberlik başlattıklarını belirten Kapaklı Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy nasıl sanayi alanında ülkede adından söz ettiriyorsa, bununla beraber eğitimde de marka kent haline gelmesi için topyekün bir seferberlik başlattık.Bu amaçla okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesini yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının hem fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, hem de kalitesinin artırılması için yoğun bir çaba sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimizden biri de Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu tüm ortaöğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir Eğitim Kampüsü yapılması için Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016 tarihine kadar tahsisi yapılması sağlanmıştır.”dedi.

GÖREV BÜYÜKLERİN

Geleceği ve ülkeyi emanet edecek gençleri iyi yetişmiş birer fert olarak topluma kazandırmadaki görevin büyüklere düştüğünü belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Gençlerimizi yarınlara hazırlamak, ancak iyi bir eğitim ve öğretimle olur. Yapılacak olan okulumuz kalitesi ve imkanları açısından bölgemizin sayılı okullarından birisi olacaktır. Biz milletçe ‘insan yaşat ki devlet yaşasın’ diyen şeyh Edebali’nin torunları olarak insana verilen öneme şuan bu değerli yatırımla sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVERLER BAŞIMIZIN TACIDIR

Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine teşekkür eden Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, “Hayırseverliğin önemine değinmek istiyorum. Kimse bu günlere kolay gelmemiştir. Zorlukları aşarak bugünlere kadar geldik. Ahmet Çetin’in yaşamındaki kesitlerden de bu anlattıklarım açık bir şekilde görülüyor. Başkasına ait ihtiyacı gidermek insanı mutlu etmiyorsa orada bir eksiklik vardır. Hepimizin gücümüz yettiği oranda iyilik yapma imkanı bulunuyor. Bunu bazıları madden, bazıları da manen yerine getiriyor. Seval-Ahmet Çetin çifti de bugün burada olduğu gibi çok önemli bir çalışmanın içerisinde yer alıyor. Hayırseverler başımızın tacıdır, böyle olmaya da devam edecekler. Onların bıraktığı bağışlara da toplum olarak sahip çıkmalıyız. İl genelinde 92 okulda ikili öğretim yapılıyor. Bu durum gerçekten Tekirdağ’a yakışmıyor. Tekirdağ’ın ülke ekonomisine sağladığı katkı ve eğitimdeki sıralamasının aynı aşamada bulunması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Eğitimde seviyenin üst sıralara çıkmasında hayırseverlerin de katkıları çok önem taşıyor. Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Çerkezköy’e hayırlı olsun. İnşallah okulun temel atma töreninde de bir araya geleceğiz” dedi.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin protokolü Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ile oğlu Atakan Çetin, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından imza altına alındı. Protokolün imza altına alınmasının ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Haber/Ahmet KILAVUZ