Akay, "Bize oy veren vermeyen her kesime hizmet ediyoruz"

Çerkezköy Belediyesi'nin Eylül ayı Melis Toplantısı'nın birinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay'ın başkanlığında yapıldı. CHP'li Meclis üyelerinden Enver Bayram, Ayfer DÃ

GÜNDEM 1.09.2015 18:34:00 0
Akay,

18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bize oy verdi, vermedi demeden her kesime hizmet yapıyoruz.”dedi.  Başkan Akay, Ambardere mevkiinde su basmalarını önlemek içinde menfes çalışmaları başlattıklarını ve ayrıca yine bu bölgede alt yapı çalışmaları için TESKİ’nin çalışma başlatacağını söyledi.

10 milyon krediye onay

18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Gündemde yer alan belediyede münhal bulunan bir adet kadroda unvan değişikliği yapılması ile belediyede dolu bulunan 7 adet münferit kadrolarda derece değişikliği yapılması görüşüldü. Yapılan oylama sonunda iki maddede oy birliğiyle kabul edildi.

TABANCA TESLİML EDİLDİ

Zabıta Müdürlüğü ’nün Kızılpınar Mahallesi demirbaşına kayıtlı olan ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın yazısı üzerine teslim alınan tabanca Çerkezköy Belediyesi demirbaş envanterine kaydedildiğinden 7.65 mm çapındaki 76137287 seri nolu tabanca Çerkezköy Belediyesi demirbaş envanterinden düşülerek koşulsuz ve bedelsiz olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü’ne hibe edilmek üzere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmesi görüşülüp karara bağlandı.

KÜBRA’YA ÖDÜL

Mecliste, Fransa’nın Schiltigheim kentinde düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwando Şampiyonasında 33 kiloda üçüncülük elde eden 13 yaşındaki Çerkezköylü milli sporcu  Kübra Kepenek’e ödül verilmesi görüşüldü ve bu madde de oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısnı9n kendisi ile ilgili bölümüne Kübra Kepenek de katıldı. Akay, Kübra’ya destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.Ödülün ne olacağı daha sonra belirlenecek.

ÜYELER SEÇİLDİ

Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı üzerine, Belediyeyi Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde temsil etmek üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin bildirilmesi yazıları  görüşüldü. Yapılan açık oylama sonunda Asil üyeliklere  Vahap Akay, Ensar Sivri, Funda Serfiçe, Yüksel Sevil ve Necmettin Çınar,  Yedek Üyeliklere de Nihat Mıstık, Binali Etyemez, İsa Kahraman, Rağbet Erol ve Serdar Ürkmez oy çokluğuyla seçildi.

10 MİLYONA ONAY

Fen İşleri Müdürlüğü’ nün Kızılpınar Mahallesi’nin muhtelif sokak ve caddelerinde bitümlü sıcak karışım ile aşınma tabakası ve beton kaldırım yapım işleri için İller Bankası A.Ş.‘den 5 milyon lira kredi kullanılması hakkında müzekkere ile, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Pazar Yeri’nin yeniden düzenlenmesi amacıyla İller Bankası A.Ş.‘den 5 milyon kredi kullanılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ İSTİYORUZ

AK Partili Belediye Meclisi üyesi Seyithan Caferoğlu, başkan Akay’a bugüne kadar belediyenin yaptığı çalışmalar ile ne kadar para harcadığı konusu sordu.

Başkan Akay ise, “Sözlü yada yazılı olarak istediğiniz zaman sizleri bilgilendiririz.”dedi. Ardından konuşan AK Partili Remzi Garip,  Ambarderenin yollarının bozuk olduğunu ve buranın yapılması gerektiğin ve burada yaşayanların büyük bir çoğunluğunun ise CHP’ye oy verdiğini söyledi. Başkan Akay ise Garip’e şu yanıtı verdi. “Bize oy verdi vermedi demeden her kesime hizmet yapıyoruz.”dedi.  Başkan Akay, Ambardere mevkiinde su basmalarını önlemek içinde menfes çalışmaları başlattıklarını ve ayrıca yine bu bölgede alt yapı çalışmaları için TESKİ’nin çalışma başlatacağını söyledi.

Meclisin ikinci oturumu ise 4 Eylül Cuma saat 15.00’da yapılacak.

Haber/Seyit SÜREN-Onur AYDIN