El sallayarak uğurladı

Av yasağının sona ermesinin ardından dün balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi ve teknelerinin motorunu çalıştırarak denize ekmeklerini toplamaya çıktı. Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Alba

GÜNDEM 1.09.2015 18:32:00 0
El sallayarak uğurladı

Havai fişekli uğurlama

15 Nisan’da başlayan ve dün sona eren av yasağının ardından Tekirdağ’da balıkçılar Kumbağ limanında toplandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Balık Avı Sezonu Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da ve çok sayıda balıkçı ile aileleri katıldı.

Balıkçılara rastgele diye sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak,  “Kumbağ’a elimiz boş gelmedik. Gelirken birçok müjdeyi de beraberimizde getirdik. Öncelikle Kumbağ ve Barbaros'a doğalgaz müjdesini buradan vermek istiyorum. Doğalgaz ile ilgili çalışmaları başlattık. Kumbağ ve Barbaros’un altyapı çalışmaları için düğmeye bastık. Artık vidanjörü Kumbağ ve Barbaros’tan kaldıracağız. Arıtma tesisimiz ile birlikte denize artık kanalizasyon vermeyeceğiz. Amacımız Sultanköy’den Şarköy’e kadar mavi bayrak almış bir kıyı şeridine sahip olmak. Yollar da en kısa süre içerisinde yapılacak. Kumbağlılar olarak sizler hizmetin en kalitelisini en hızlı bir şekilde alacaksınız" dedi.

BALIKÇILIK KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ VAR

Birçok ailemizin geçim kaynağı olan balıkçılık konusunda da çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Albayrak,  "Balık Hali yapımı için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

HVAİ FİŞEKLERLE UĞURLANDILAR

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, havai fişek gösterileri eşliğinde balıkçı teknelerini yeni sezonun ilk balık avına Vira Bismillah nidaları eşliğinde ‘Haydi Rastgele’ diyerek uğurladı ve hayırlı, bereketli bir sezon temennisini yineledi.